Brød og kager, Dessert

Æbletærte med kanel nem opskrift

Æbletærte med kanelÆbletærte med kanel er nem en opskrift, der er lige til og kræver ikke langt tid at lave. Denne tærte er en rigtig efterårs dessert, som du hurtigt kan lave. Fra du begynder på tærten til den står på bordet, går der ca 60 min. En æbletærte ikke er komplet uden det helt rigtige tilbehør. En god kugle vaniljeis, en toppet skefuld cremefraiche eller frisk pisket flødeskum kan give æbletærten det sidste ekstra pift.

Æbletærte er en rigtig skøn og lækker efterårs kage og er perfekt. Når alle efterårs æbler er modne og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød mm. Denne æbletærte med kanel kan laves hele året, men er bedst om efteråret, når æbler er i sæson og man kan få lækre danske æbler. Er du heldige, at have et æbletræ i haven, vil denne æbletærte være oplagt, at bruge din æbler.

Æbletærten kan laves med, pærer, blommer, blåbær, kirsebær eller jordbær. Du kan evt. fryse tærten ned og blot lade den stå og tø på køkkenbordet og varmen den i oven inden servering. Bager du denne tærte med fx. jordbær kan du evt. tilføje lidt hakket mandler i dejen, eller kokos, hakket chokolade. Hvis du bager tærten med bær skal du bruge ca. 250 gram og blot drysse dem ud over hele tærten.

Inspiration: Tærte med jordbær og marcipan

Æbletærte med kanel

Æbletærte med kanel

Udskriv Pin Rate
Antal: 1 Tærte

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. sukker
  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æbler
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Pisk sukker, vaniljesukker og æg helt hvidt. - Det tager cirka 3-4 minutter.
  • Bland mel, og bagepulver sammen i en skål.
  • Riv smørret ned i melet og kom det ned i skålen med æggesnapsen og vend rundt med en dejskraber.
  • Smør en springform (Ø20 cm) eller et tærtefad med smør. Hæld dejen her i.
  • Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i tynde både.
  • Placer dem oven i dejen hele vejen rundt.
  • Bland kanel og sukker og drys det oven på æblerne.
  • Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.

Noter

Hvis du bager tærten med bær skal du bruge 1 bakke friske bær – ca. 250 gram og blot drysse dem ud over hele tærten.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering