Æggekage i ovn – 436 kcal

Skrevet: kategori: Aftensmad

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

æggekageÆggekage er god mulighed til at få tømt ud i grøntsagerne. Æggekage er skøn som frokostret eller hurtig aftensmad. Servere evt. æggekagen med grøn salat, groft brød og du har et nem og sundt aftensmåltid. – I en sund og varieret kost anbefales det at spise 600 g frugt og grønt om dagen. En god måde at få mere grønt ind i dine måltider er ved, at blande grøntsager i kødretter, kødsovsen og frikadeller eller som i denne æggekage. Grønsager indeholder relativt få kalorier, og de grove grønsager (Rodfrugter fx gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak. Kål fx broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål. Bælgfrugter fx ærter og bønner.) indeholder mange kostfibre. Kostfiber bliver ikke fordøjet i maven. De fortsætter til tyktarmen og hjælper med at gøre fordøjelsen mere effektiv. Det betyder, at man forkorter den tid, maden er om at passere gennem tarmene. På den måde forebygger man blandt andet forstoppelse. Kostfibre giver en større mæthedsfornemmelse i længere tid, hvilket gør at du spiser mindre, når du får mange kostfibre og nemmere kan holde eller opnå en sund vægt.

Ingredienser 4 pers.
8 Æg
1.5 dl. mælk
1.5 tsk. Bagepulver
Salt, Peber
1 pak Skinkekød i strimler
Porre, rød peber, løg
1 bdt. Purløg, frisk
1 pak bacon i tern
Bages i ovnen ca. 40 minutter:
Varmluft: 180 grader
Alm. ovn: 200 grader
Fremgangsmåde:
Slå æggene ud i en skål og pisk sammen med mælk, bagepulver, salt og peber og pisk let. Tilsæt skinkekød i tern, bacon og grøntsager der er skåret i tern. Smør et ovnfast fad med magarine og hæld blandingen deri. Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast. (Mærk med kniv). Bagepulveret gør Æggekagen let og luftig.

Energi pr. pers. 436 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g Protein Kulhydrat Fedt
8,11 g 3,8 g 6,71 g
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *