Brød og kager

Appelsinkage – svampet og lækker

Appelsinkage - svampet og lækker Appelsinkage med den gule farve skriger påske, men kagen kan selvfølgelig nydes hele året. I anledning af påsken er denne påskekage en god måde at afslutte en påskefrokost til kaffen sidst på dagen. Appelsinkage med glasur er en dejlig og frisk kage som er let syrlig. Kagen kan fx. bruges som en påskekage, spises til eftermiddagskaffen eller serveres til fødselsdag. Dejen er nem at røre sammen.
Hvis du ønsker en mere kalorielet udgave, kan du evt. bruge kærgården light istedet for smør og evt. bruge 100 g sukker eller bruge 250 g sukrin.

Appelsinkage er min Mazarinkage bagt uden marcipan , hvor jeg har droppet mandel essens og skiftet mælken ud med 2 dl friskpresset appelsinsaft, samt lidt revent appelsin. Kagen får en svag stref af appelsin. Du kan evt. tilsætte skallen fra 2 af appelsinerne, (kun den yderste orange del) samt en god håndfuld kokosmel i appelsinkagen.

Appelsin indeholder en stor mængde C-vitamin, men også i E-vitamin og mineralerne kalium og magnesium. Appelsin kan spise som den er, eller bruges i salater, desserter, saft, bagværk og marmelade. Hvis du har nogle appelsiner, som du ikke kan nå at bruge. Kan du evt. fryse saften ned til fx. en dag du evt skal bage eller lave fromage.

Inspiration Chokoladekage med æblemos

Appelsinkage - svampet og lækker

Appelsinkage - svampet og lækker

Udskriv Pin Rate
Antal: 8 pers

Ingredienser

  • 50 g margarine
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl appelsinsaft
  • 2 æg
  • GLASUR
  • flormelis
  • Vand
  • Gul frugtfarve

Sådan gør du

  • Margarine og sukker røres hvidt.
  • Tilsæt ægene og rør godt igennem.
  • Appelsin tilsættes og efter omrøring tilsættes bagepulver og mel.
  • Dejen røres godt igennem og dejen hældes i en smurt bradepande ca. 30 x40 cm og bages 25 min ved 180 grader.
  • Når kagen er afkølet kommes glasur på kagen.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering