Dessert

Appelsinmousse med cointreau

Appelsinmousse med cointreauEn dessert der alle dage har været et hit, er en luftig og lettere appelsinmousse med cointreau. Den umiskendelig appelsinsmag kombineret med luftigheden, er noget de fleste elsker.
I denne opskrift har jeg tilføjet cointreau, der er med til at lade appelsinsmagen komme til sin ret. Den franske Grand Marnier giver den bløde og sprøde dessert en herlig smag af appelsin. Har du ikke cointreau kan du blot undlade det og evt. tilføje lidt reven appelsinskal. I opskriften bruger jeg Pasturiseret æg og hvider, men om du bruger Pasturiseret eller friske, virker begge dele. – Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere brug af rå æg

Denne appelsinmousse kan stå alene, men som også er et rigtig lækkert supplement til f.eks. en brownie eller som fyld i en fødselsdagslagkage (rækker til ca. 1 lag i kage på 25 cm i diameter). Moussen her bliver lækkert blød. Servér den i portionsglas eller i appelsinskaller med lidt revet appelsinskal på toppen. Du kan evt. fryse moussen ned til den skal bruges. Skal du bruge appelsinmoussen i en kage, kan du evt komme moussen i en frysepose. Klip et hul i det ene hjørne, så er det nemt at trykke ud, når det skal fordeles på kagelaget.

Appelsinmousse med cointreau

Appelsinmousse med cointreau

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 1,5 dl appelsinsaft ca. 2-3 appelsiner
  • 2 bærger pasteuriserede æggehvider
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk citronsaft saft af ca. ½ citron
  • 4 blade husblas
  • 1 spsk cointreau

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum (piske let) og bland den med vaniljesukker og appelsinsaft. - Sæt på køl til det virker stift
  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk æggehvider og sukker til det er lyst og luftigt
  • Kram husblas fri for vand og smelt den i kasserolle med citronsaft, køl af et øjeblik
  • Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af flødeskums/appelsinblandingen
  • Vend derefter resten af appelsinblandingen med husblasblandingen
  • Kom cointreau i blandingen med appelsinblandingen med husblasblandingen
  • Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen
  • Stil skålen med mousse i køleskabet i 6-8 timer inden du fordeler den ud på kagebundene

Noter

Mængden rækker til ca. 1 lag i kage på 25 cm i diameter, måske lidt mere. Du kan bruge Cremefine til piskning i stedet for piskefløde. Så halverer du mængden af fedt.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering