Aftensmad

Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Bøf Stroganoff med kartoffelmosBøf stroganoff er rigtig hyggelig simremad til den kolde del af året. Der er intet bedre end varme gryderetter når regnen står ned i stænger udenfor vinduet. Tændte stearinlys og boblende gryder er det bedste. Opskrift på lækker bøf stroganoff med cremet kartoffelmos. Retten består af en cremet flødesauce med oksestrimler, champignon, bacon og løg. Du kan servere den med kartoffelmos eller også kan du servere ris.

Server bøf stroganoff med ris eller hjemmelavet kartoffelmos. Jeg ved mange bruger pulver kartoffelmos, men tvivler på, at det pulver har set mange kartofler. Pulver kartoffelmos har konsistens som tapetklister. Den hænger fuldstændig fast i ganen, og man er nødt til at skylle munden i vand for at få fornemmelsen væk. Smagen er kunstig, og man kan overhovedet ikke ane smagen af kartoffel. Lav kartoffelmos selv. Det er mange gange bedre og det er simpelt at lave. – opskriften finder du nederst på siden.

Jeg har erstattet oksekødet med svinekød, da vi ikke spiser oksekød pga. vores maver ikke er glad for oksekød. Men det gør ikke retten mindre dårlig af den grund.
Hvis du hellere vil lave retten med oksekøb, kan du bruge 500 g oksekød i strimler, eller kylling. Bøf Stroganoff kan serveres med kartoffelmos eller kogte ris, hvis man er mere til det.

Inspiration Millionbøf med kartoffelmos

Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g svine eller oksekød i tern
  • 250 g champignon
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • salt/peber
  • 3 løg
  • 200 g bacon skåret i skiver
  • 140 g tomatpuré 1 stor dåse
  • 3 dl vand
  • 1 svinebouillonterning
  • 3 dl piskefløde
  • smør eller olie - til stegning
  • KARTOFFELMOS:
  • 4 store bagekartofler 600 g
  • 1 dl mælk
  • 25 g smør
  • salt
  • lidt muskatnød

Sådan gør du

  • Bland paprika, hvedemel og salt/peber sammen i en skål eller dyb tallerken.
  • Bland skinekød i tern sammen med melblandingen.
  • Skær champignon i halve skiver.
  • Skær løgene i halve og dernæst skiver.
  • Steg bacon skiverne på panden. Tag dem af når de er gyldne og sprøde. Skær baconen i strimler når det er kølet af.
  • Steg champignon og løg på panden i baconfedtet. Fortsæt indtil begge dele er møre og gyldne. Tag panden af varmen.
  • Smelt lidt smør eller opvarm lidt olie i en gryde.
  • Brun kødet af i gryden.
  • Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Lad det lige ‘brænde af’ i gryden 1 minuts tid.
  • Tilsæt så champignon, løg og bacon i strimler.
  • Tilsæt vand og bouillonterning.
  • Lad retten småsimre i 45-60 minutter eller indtil kødet er mørt.
  • Tilsæt piskefløden og smag retten til. Tilsæt evt. mere salt/peber og paprika.
  • Kartoffelmos
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Fordel kartoflerne i en gryde og hæld vand over.
  • Sæt gryden til at koge til kartoflerne er møre, det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige stå at dampe lidt af uden låget på.
  • Hæld kartoflerne i en skål eller en røremaskine og pisk dem med en elpisker.
  • Hæld mælken i lidt ad gangen imens du pisker.
  • Fordel smørret i mindre stykker i kartoffelmosen og pisk indtil smørret helt optaget af mosen. Smag til med salt.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering