Aftensmad, Frokost

Burgerboller store og bløde.

Burgerboller
Burgerboller er bedst når de er hjemmebagte, og her får du en nem opskrift. Har gennem tiden prøvet mange opskrifter på burgerboller og det er endt med, at det blive en skuffelse. Vi bryder os ikke om de færdige burgerboller, da de er tamme i smagen. Måske det bare er os, der er kræsen. Vi vil gerne have lette og luftige burgerboller, der smager af noget. Efter et tip fra en gammel bager fik jeg rådet, at lave en luftig æggesnaps istedet for, at røre det hele sammen. Det var ikke et trick jeg har set før, men gav det et forsøg. Jeg må indrømme, at jeg blev noget overrasket over hvilken effekt æggesnaps have på min dej. Har du ikke tålmodighed til at vente på bollerne hæver to timer kan du bruge 50 g gær og lade bollerne hæve i ca. 45 min. Men bollerne bliver ikke nær så gode med 50 g gær. Jeg har brugt rød tørgær og blandede det sammen med melet og hældte blot stille og roligt vandet i æggesnapsen.

Burgerboller kan fryses ned. Kom de afkølede boller i en frysepose, og læg dem på frost. Når du skal bruge bollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader. Fyld bollerne med godt pålæg. fx. advokado, fiskefrikadelle og rejer. Eller fx. med hjemmelavet flæsesteg, rødkål, syltet agurk.

BurgerbollerBurgerboller

Burgerboller med bageenzymer

Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer. Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere. Bageenzymer gør dit brød ekstra let, luftigt og sprødt. Samtidig forlænger det holdbarheden, så dit brød holder sig friskt og lækkert i længere tid.

Inspiration: Pitabrød til madpakken

Burgerboller

Burgerboller store og bløde

Udskriv Pin Rate
Antal: 9 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. sukker
  • 2 stk æg
  • 25 g smør
  • 600 g mel
  • 20 g bageenzymer Kan undlades

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Opløs gæret i vandet og hæld det forsigtigt ned til æggesnapsen.
  • Bland smør og bageenzymer sammen med mel.
  • Rør dejen sammen og ælt herefter til du får en blank og smidig dej.
  • Stil dejen til hævning i en overdækket skål med husholdingsfilm i 2 timer.
  • Tag dejen ud på et mel drysset bord og del dejen i 9 og form ti boller. - Jeg veje mine boller af til at veje 120 g pr bolle.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. 
  • Dæk bollerne med et let fugtigt viskestykke, mens de efterhæver i 20 min.
  • Efter 15 min. Lægges et stort skærebræt ovenpå viskestykket og pres forsigtigt ned, så alle bollerne bliver ens flade. 
  • Pensel bollerne med vand og drys sesamfrø på bollerne og lade dem hæve de sidste 15 min.
  • Bag burgerbollerne ved 200 C, i ca 10-20 min. - Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  • Tag burgerbollerne ud af ovnen. Sæt dem på en rist og dæk dem til med et rent let fugtigt viskestykke.
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering