Chokoladeboller – luftige og svampet

Skrevet: kategori: Brød og kager

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

chokoladebollerKanel og kardemomme er en god sammensætning i fx. boller som disse, der er dejlig svampet og smager næsten lige så godt som bagerens.
Disse chokoladeboller høre ikke til de sunde, men en gang imellem skader det ikke, at spise disse boller. – Der findes ingen forbudte fødevare, det er kun et spørgsmål om mængden. 😉 Disse boller er klæg og svampet på den helt rigtige måde, men er samtidig en tung bolle som fylder godt i maven. Bollerne kan fryses og vil være gode at have til fx. fødselsdag mm. og går godt i spænd med ny brygget kaffe eller varm kakao på en regnvejrs dag 🙂

Ingredienser – ca. 20 stk.
50 g gær
2 dl mælk
4 dl creme fraiche
2 æg
100 g smør
2-3 tsk. kardemomme
3 spsk. sukker
700 g hvedemel
200 g chokolade 70%
Fremgangsmåde
Smulder gæren i en skål. Smelt smørret og kom mælen i, så væsken er lillefinger varm. Hæld væsken over gæret og rør det ud. Tilsæt herefter salt, sukker og kardemomme. Kom creme fraiche og æg i bandlingen. Kom halvdelen af melet og det hakkede chokolade i dejen. Dernæst tilsættes resten af melet lidt efter lidt. – Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen føles klisteret. Dejen skal være blød og lidt klæg, men skal kunne formes og arbejdes med i hånden efter hævning. Når dejen er æltet godt igennem stilles den til hævning i 30 min. Herefter slåes dejen ud på et meldrysset bord og rulles ud til en lang pølse som efterfølgende skæres ud i 16 lige store stykker. Form bollerne og placere dem tæt ved siden af hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne dækkes til og lad dem hæve i ca 20 min. Pensel bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 grader i ca 20 min eller indtil de er gyldne og sprøde på toppen.

Energi pr. stk. 250 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g Protein Kulhydrat Fedt
6,92 g 34,4 g 12,3 g
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.