curlingbørn
Mine tanker

Curlingbørn nej tak!

curlingbørnCurlingbørn fylder overalt, hvor de kommer. De skal hele tiden have opmærksomhed og særbehandling. Det er de vant til det hjemmefra. Curlingbørn er en pestilens for omgivelserne og har konstant konflikter, problemer i forhold til de andre børn. De aner ikke hvordan de håndtere konflikter, for de er vandt til at forældrene løser problemerne for dem.

Forældrene der er ude af stand til at sætte grænser for deres børn og lader barnet vælge sommerferie, aftensmad, bruge flere timer på at gå i bad osv. Ender med at blive slave og curlingbarnet bliver en lille diktatorer, der kræver særbehandling. Mange forældre overlader opdragelsen til skolen. Her sidder 20 Curlingbørn (diktatorer) med samme forestilling om at være verdens centrum. De stakkels skolelærere bliver konstant irettesat af forældre, der mener, at netop deres barn skal have særbehandling. Når barnet er bliver overbeskyttet, kan det ende med, at føle mistrivesles, når de møder en verden, hvor de ikke er verdens centrum.

Narcissistiske curlingbørn

Det ender med narcissistiske curlingbørn, der får det svært når, der bliver stillet krav og verden ikke indordner efter dem. Dit barn dør ikke af at tage af bordet, ikke har det sidste nye computerspil. Eller at der ikke ligger den nyeste tablet eller Iphone under juletræet i år. Hvordan skal barnet få erfaringer til at klare sig i voksenlivet, når du bære dem igennem hele barndommen? Det er ikke synd for dit barn, at arbejde for tingene. Fx. at du ikke kommer farende fordi dit barn har glemt noget, tømme opvaskemaskinen, rydde op på sit værelse eller lægge sit vasketøj sammen. Det gør ikke deres barndom dårligere, at der er en masse sure øjeblikke, hvor man skal glemme, hvad man selv synes og bare arbejde videre. Sådan er livet og det er jo livet vi skal vise dem? Det giver børnene styrke at komme igennem svære opgaver, kæmpe med dem selv og deres egen frustration. Det gør dem robuste og klar til uddannelse, arbejde osv.

Tage et forældre ansvar

Gør dit barn en tjeneste og tage ansvar. Vis dit barn, at du tør sæt grænser. – Når du er tydelig, skal dit barn ikke skal lede efter grænserne. Det er at gøre sit barn en bjørnetjeneste ved at lade barnet tro, verden er grænseløs. Det logik for høns, at et samfund ikke kan fungere, når alle kræver særbehandling og klager når man ikke lige får sin vilje. 😉

Har man som forældre valgt en opdrage efter curlingprincippet, bør man stille sig selv dette spørgsmål: hvem er det til gavn for?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply