Brød og kager

Dagmartærte nem opskrift

DagmartærteDagmartærte med remonce og vaniljecreme, smager skønt. De fleste tankstationer, bagerier og supermarkeder med respekt for sig selv har en dagmartærte på repertoiret. Desværre er smagen langt fra den hjemmebagte smørkage, som kan laves både med gærdej og med wienerbrødsdej. Nogle foretrækker en smørkage med fx rosiner, korender og hakkede svesker og nødder ovenpå kagecremen, men opskriften på den klassiske smørkage er i min verden uden rosiner og andet fyld.

Jeg syntes denne opskrift minder om kanelsnegle med vaniljecreme. Kagen er en god og lækker skærekage, og minder om en dagmartærte med den undtagelse, at denne opskrift ikke er lavet med wienerbrødsdej. Jeg laver oftest kagen til brunch eller får gæster til eftermiddagskaffe. Det er en formidabel kage til kaffen og er perfekt, at have i fryseren til uventet besøg.
Denne opskrift er en version med mindre fedt. Jeg har i min opskrift brugt EASIS Kagecreme. Vil du skære ned på fedtet kan du bruge fedtreduceret kærgården og erstatte enten det halve eller det hele brun farin med Sukrin. Hvis du ikke ønsker en fedtreduceret kage, kan du bruge færdigkøbt eller lave din egen kagecreme. Nedenfor har får har skrevet en opskrift på kagecreme, hvis du ønsker at lave din egen kagecreme.

Kagecreme

2½ dl. mælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. vaniljesukker
Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker sammen med ½ dl. mælk i en røreskål. Giv den resterende mælk et hurtigt opkog i en lille gryde, og tilsæt mælkeblandingen fra røreskålen under hurtig omrøring med et piskeris i nogle sekunder indtil vaniljecremen er tyknet og kogt igennem. Tag gryden af varmen, og hæld den varme vaniljecreme op i en skål. Dæk vaniljecremen til med husholdningsfilm så den rører selve cremen, og stil skålen på køl indtil den skal smøres på dejen.

Inspiration: Kanelstang med remonce og creme

Dagmartærte

Dagmartærte

Udskriv Pin Rate
Antal: 2 Tærter

Ingredienser

  • 500 g. hvedemel
  • 10 g bageenzymer Kan undlades
  • 50 g. smør brugte Kærgården fedtreduceret
  • 25 g. gær brugte 6 g tørgær
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. mælk brugte mini mælk
  • 1 tsk. kardemomme
  • Remonce:
  • 100 g. smør brugte Kærgården fedtreduceret
  • 100 g. brun farin brug fx Sukrin 50/50
  • Fyld:
  • 4 spsk. kagecreme brugte EASIS Kagecreme
  • Glasur:
  • 100 g. flormelis
  • 1 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Piske æg og sukker til en meget luftig æggesnaps. Det skal blive lige så tykt som blødt flødeskum.
  • Opløs gæren i mælken og tilsæt til æggesnapsen. Bland det sammen med en gaffel uden at ødelægge luftigheden i æggesnapsen.
  • Bland bageenzymer, hvedemel, kardemomme, og revet smør sammen i en skål og kom det i æggesnapsen. Bruger du tørgær skal det blandes med melet.
  • Rør dejen sammen og ælt herefter til du får en blank og smidig dej med en let skinnende overflade.
  • Dæk skålen til med husholdningfilm og stil skålen til hævning i 2 timer.
  • Efter hævning tages 1/3 af dejen og deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter.
  • Kuglerne rulles ud og lægges i rund aluform 22 cm. eller springform, dejen skal gå ca. 1 cm. op ad formens kant.
  • Kom 1 spsk. remonce smøres på hver bund, derover smøres 2 spsk. creme.
  • Resten af dejen rulles ud til ca. 60x20 cm og resten af remoncen smøres på.
  • Rul dejen som en roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges i formene.
  • Efterhæver i ca. 30 minutter på et lunt sted, tildækket.
  • Pensles med æg og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Hold godt øje under bagningen, da ovne er forskellige.
  • Afkøles i formene og pyntes med glasur.

Noter

Dybfrysning:
Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og kan opbevares i ca. 6 måneder.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering