Hverdagslivet, Shopping & anmeldelse

Familiedag i Djurs Sommerland

I år gik turen til Djurs sommerland, hvilket vi havde lidt betænkeligheder ved, da vi sidste år var i pengemaskinen Legoland. Hvor der var fyldt med mennesker og lange ventetider ved forlystelserne. Jeg er dog glad for Djurs sommerland ikke er hoppet med på bølgen fra Legoland, hvor du med såkaldte Q-bots, kan betale for at slippe for at stå i kø.
Jeg vil godt understrege, at det på ingen måde handler om at jeg er ikke misundelig over, at nogle har råd til at betale for at springe køen over. Det handler om at man i legoland bryder med det helt basale i børneopdragelse. At stå i kø er for mig en del af at besøge en forlystelsespark. Man venter på, det bliver ens tur i is køen. Venter på, det bliver ens tur til at prøve. At vente på sin tur er noget, alle børn på et eller andet tidspunkt er nødt til at lære. Hvis børn ikke kan øve sig, mens de er i en forlystelsespark med sine forældre, hvornår kan de så? Det er det, jeg ser det problematisk i forlystelsesparker, der henvender sig til børn.

Jeg er fuldt ud klar over, at der altid vil være en forskel, hvor der altid vil være nogle, der har råd til at spise sig mæt i buffet og drikkevarer ad libitum. Hvor andre må spise medbragte leverpostej madder. Der vil også altid være nogle, der kan drage hjem med favnen fuld af souvenirs. Andre må nøjes med en guldmedalje fra guld graveriet. Sådan er det. That’s life og det skal alle børn lære. Både dem der får og dem der ikke

Familiedag i Djurs Sommerland

Vi valgte som sagt at tage i Djurs sommerland i år. Vi tog turen fra Sjælland mod Randers for at hente min datter inden vi kørte i sommerland. Både hr and og jeg har kun været der som børn (det er en del år siden 😉 ) så der var sket meget siden da.
Da vi ser skiltet mod Parkeringspladsen er der smilende personale som guider os til en kæmpe plads, hvor det er nemt at få parkering. Fra Parkeringspladsen til selve parken er der en hyggelig sti igennem en lille skov. Kan anbefale, at hente Djurs sommerlands app, da du via telefonen kan se fx. spisesteder, kort over parken, se ventetider mm. Trods der var mange i parken var der højst 30 min ventetid ved en forlystelse og det var ved den nye “Tigeren“. Ellers var der fra 5-15 min ventetid.
Generelt var alle forlystelserne flot lavet og ingen af aktiviteterne virkede på nogen måder slidte eller gamle. Alt stod utrolig flot som var det en ny park. Personalet virkede venlige og hjælpsomme.
Spisestederne i parken havde et stort udvalg, med fornuftige priser. Man får meget mad for pengene og man bliver mæt. Skal man prøve alle forlystelserne så er 1 dag i Djurs sommerland ikke nok. Efter en hel dag, var alle trætte. Det blev en rigtig dejlig, men bestemt også en temmelig hård dag – ikke mindst for bentøjet! Vi var utroligt heldige, at vi lige havde valgt den dag, hvor vejret opførte sig, som det altid burde gøre om sommeren 🙂 Vi havde haft planer om at besøg nogle af dem vi begge kender i jylland, men vi var for trætte.

Familiedag i Djurs Sommerland
Familiedag i Djurs SommerlandFamiliedag i Djurs Sommerland

  • Ventetid ved forlysterne
  • Personalet
  • Parkering
  • Priser i parken
  • Info om buffe tilbud
3.5

Konklution

Temaerne i parken samt forlystelserne var flot lavet og ingen af aktiviteterne virkede på nogen måder slidte eller gamle. Alt stod utrolig flot som var det en ny park. Selv parkens blomster og græs stod flot, og var imponeret over hvor flot det blev holdt når man tænker på sommerens varme og de mange gæster som er i parken.
Personalet er venligt og viste overskud til børnene selvom der var mange i sommerlandet.
Dog savnede jeg bedre information om hvad der fulgte med i de enkelte buffer og hvor henne i parken man fandt det spisested, som der reklameres for. Hvilket andre forældre end os var lidt utilfreds med informationen om de enkelte tilbud de forskellige spisesteder kørte.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply