Aftensmad, Frokost, Madpakke

Fiskefrikadeller – Nem opskrift.

fiskefrikadellerUanset om du vælger at servere fiskefrikadeller med kartofler eller rugbrød og remoulade, er og bliver fiskefrikadeller et hit. Her får du en nem opskrift på fiskefrikadeller, der er næsten lige så gode, som dem mormor lavede. Fiskefrikadeller er de gode på rugbrød eller sammen med kogte kartofler, og en klat remoulade er godt som obligatorisk hertil. Du kan evt. også lave fiskeburger med avokado og rejer. – Du kan finde opskriften til mine burgerboller her

Spis fisk to gange om ugen

Smagen af fisk er ikke så gennemtrængende i fiskefrikadeller, og dét er måske en af grundene til, at børn elsker dem. Samtidig kan de spises af dem, der ikke er de store fiskefans. Fiskefrikadellerne er derfor en ganske glimrende måde at nå op på ugens anbefalede fiskemængde. Hvis det er gået din næse forbi, så anbefales det, at voksne spiser mindst 350 gram fisk om ugen. Den mængde svarer til, at du i løbet af ugen spiser en hovedret med fisk to gange og herudover spiser fiskepålæg et par gange.
Ud af den anbefalede mængde skal gerne halvdelen være af den fede slags som for eksempel laks. Hvis du laver din fiskefrikadellefars med laks, kan dét jo udgøre ugens indtag af fed fisk. Vælger du en fed, fiskevariant får du tilmed masser af gode Omega 3-fedtsyrer. Det er blandt andet dem, der gør fisken så sund, fordi det er en af de bedste kilder hertil. Vælger du i stedet at lave fiskefarsen med torsk, kan du glæde dig over, at du får forholdsvis lette fiskefrikadeller. Torsk er nemlig en af de mere magre fisketyper, der ikke indeholder mange kalorier, har et højt indhold af proteiner og som derfor giver en god mæthedsfornemmelse.

fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Udskriv Pin Rate
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 500 g lyssej- eller torskefilet
  • 1 løg finthakket eller revet
  • 75 g rasp eller brødkrumme eller mel
  • 1 æg
  • 1-2 dl mælk
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak fiskekødet groft – brug en kniv, en kødhakker eller en foodprocessor.
  • Rør fiskefarsen med 1 tsk salt og tilsæt løg og rasp eller mel.
  • Rør ægget i og tilsæt mælken lidt ad gangen.
  • Krydr med peber og lad evt. farsen hvile ½ time i køleskab.
  • Rør farsen igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk.
  • Form den til frikadeller og steg dem på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering