Aftensmad

Forloren hare med bacon – Farsbrød

Forloren hare med baconForloren hare er en klassisk og meget nem ret at lave. Som består af et ovnstegt farsbrød. Farsbrødet kan fremstilles af hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk. Traditionelt lægges røget spæk på farsbrødet, men nyere opskrifter benytter ofte bacon. Du kan komme svesker, æbler bacon mm i dit farsbrød. Normalt laves farsbrødet af en blanding af hakket svin og kalv, men svinefars kan også bruges.

Det er lidt en skam, at gode gamle retter bliver sat lidt i baggrunden i blog verden. De gode gamle opskrifter blev til klassiske opskrifter af en grund.af De kunne laves af alle og med enkle ingredienser.

Historien om Forloren hare

Forloren hare har intet med hare at gøre, men der er alligevel en god forklaring på navnet på opskriften. Den forlorne hare blev første gang omtalt i de danske kogebøger tilbage i starten af 1900-tallet. Det blev de i Kirsten Marie Jensens kendte bog “Frøken Jensens Køkken”, der udkom i 1901. Det skete under begrebet snyde retter, hvor forloren hare blev lanceret som bestående af hakket svin og kalv – i stedet for hare. Sovsen er, på grund af den til satte ribsgele (nogen tilsætter også enebær), inspireret af en god vildt sovs, og på den måde opstod begrebet om den forlorne hare. En ret, der den dag i dag er elsket af mange og været serveret i utalrige varianter af retten.

Forloren hare med bacon

Forloren hare med bacon

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g fars
  • 2 dl rasp
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • salt og peber
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 pk bacon
  • 1 stk æble skåret i små tern

Sådan gør du

  • Alt æltes sammen til et fast brød.
  • På et stykke bagepapir lægges en pakke bacon taglagt så det overlapper med ca ½ cm.
  • Farsbrødet lægges på i midten og formes til et aflangt farsbrød. Sørg for at der er lidt plads i enderne til folde baconen omkring.
  • Brug bagepapiret til at folde baconstrimlerne ind over fra alle sider.
  • Smør fadet i bunden med enten olie eller smør og læg det ned over farsen. Glid hånden ind under bagepapiret og vend farsbrødet.
  • Hæld 2-3 dl vand ved og – i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering