Aftensmad, Stop madspild

Gryderet med masser af grønt

Gryderet med grøntEn gryderet behøver bestemt ikke at være en udkogt, tung fornøjelse! Jeg elsker gryderet, og især i efterårs- og vintermånederne er det noget af det allerbedste mad. Kød, der sammen med grøntsager og lidt væde får lov til at simre, jamen bedre bliver det næsten ikke. Gryderetter er gode, da de er nemme at lave og så kan man stort set putte alt i dem og er en god ret, til i bedste stop madspild, at få tømt grøntsagsskuffen og få brugt resterne.

Gryderetter er nem aftensmad, når der skal varm og sund mad på bordet eller i fryseren op til en travl periode. Jeg laver oftest en stort portion gryderet og fryser ned i portioner. Så det blot at tage at tage op fra fryseren, når jeg ikke gider lave mad.
Hvis man ikke kan lide champignon, så kan det sagtens erstattes af peberfrugt, squash eller gulerødder. Du kan bruge lige nøjagtig det du bedst kan lide.

Kan jeg bruge andre grøntsager i gryderet

Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har i købeskabet. Det er nem aftensmad når det er bedst! Det er en god mulighed for at få tømt grøntsagsskuffen og få brugt resterne. Der findes ingen grænser for hvilke grøntsager, som ikke kan tilsættes i denne ret. Det er kun fantasien der sætter grænserne. Prøv dig frem med dine krydderier, at finde din twist på din gryderet.

Gryderet

Gryderet med grøntsager

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g svinekød i tern
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 gulerødder
  • 4 forårsløg
  • 1 bakke champignon
  • 4 stk laurbærblade
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • olie
  • Maizena
  • 0,5 tsk garam masala kan undlades og erstattes med andre krydderier.

Sådan gør du

  • Skær løg og hvidløg i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver.
  • Opvarm en gryde med olie. Tilsæt kød, løg, hvidløg, champignon og svits ved middel varme.
  • Tilsæt bouillonterning, laurbærblade og vand.
  • Lad retten simre med låg ved svagt varme til kødet er mørt. Rør i gryden hvert 10. minut. - Jeg lod min ret simmer ca 2 timer ved svag varme.
  • Efter retten har simmeret, jævnes den med maizena - brug evt en medryster.
  • Smages til med salt og peber. Server med pasta og groft salat.
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering