Gulerodsboller med havregrød

Skrevet: kategori: Brød og kager

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nemme og gulerods boller til evt. i madpakken eller frys dem ned og brug som boller om morgen. Mætter godt og derfor gode om morgen.

Ca. 20-25 gulerodsboller
2 dl havregryn
4 dl vand
50 g smør
3,5 dl vand
50 g gær
3 tsk salt
2 spsk sukker
350-400 g revet gulerod (ca. 4 stk)
ca. 1100 g hvedemel
(evt. rosiner)
Lav havregrød af havregryn og de 4 dl vand. Smelt smørret i havregrøden, hæld grøden over i en stor skål, og bland den med vandet, så blandingen bliver lunken. Opløs gæren heri og tilsæt salt, sukker, revne gulerødder og eventuelt rosiner. Tilsæt melet – ikke nødvendigvis det hele – og rør godt med en ske, eller brug hænderne. Dejen skal være ret klistret. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 20 minutter. Læg dejen som uformede klatter på en bageplade, og bag dem ved 225 grader i ca. 12-15 minutter, til de begynder at få farve. Bollerne hæver en del under bagningen, så lav dejklatterne lidt mindre, end du ønsker dine færdige boller.

Energi pr. stk: 240 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5 g. Kulhydrat: 36 g. Fedt: 3 g.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.