Aftensmad

Hjemmelavet bådkartofler i ovn

Hjemmelavet bådkartofler i ovn Hjemmelavet bådkartofler i ovn er super nemme at lave. De smager lige så godt som købekartofler. I en travl hverdag er det ofte de simple retter vi laver og de er ikke altid de sundeste valg.
Ofte bliver kogte kartofler en tand for kedelig. Pomfritter er ikke just et sundere alternativ, hvis man gerne vil tabe sig eller leve sundere.

En simpel men lækker opskrift jeg ofte laver er hjemmelavet bådkartofler i ovn. Da jeg kan kryddere kartoflerne med de krydderier som passer til vores smags præferencer. Jeg bruger ofte oregano, pomfritkrydderi, timian, salt, peber og paprika og evt. hvidløgs pulver . – Har du evt. krydderurter i din have er det blot at prøve dig frem og finde ud af hvilke krydderier der er din favorit på dine kartofler.

Hjemmelavt kartoffelbåde i ovn er et bedre alternativ frem for de både kartofler man kan finde på frost og så smager hjemmelavt både kartofler bedre, da du kan kryddere dine kartofler med de krydderier der passer dig. Kigger man nærmere på indholdet af fedtsyrer i købekartofler, vil indholdet i de købte udgaver ofte have et langt højere indhold af mættet fedt, end de hjemmelavede.
Brug olivenolie når du laver hjemmelavet ovnkartofler, så får du flest af de gode fedtsyrer. Denne opskrift på hjemmelavet både kartofler i ovn er en simpel og sund udgave af bådkartofler.

Inspiration: Pommes frites i oven.

Hjemmelavet bådkartofler i ovn

Hjemmelavet bådkartofler i ovn

Udskriv Pin Rate

Ingredienser

  • kartofler med skræl skrubbet godt
  • olivenolie
  • Kryderier
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i både og vend dem godt med olivenolie.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med salt, krydderier og bag dem midt i ovnen i ca. 30 min. ved 220 grader varmluft, eller til de er gyldne og sprøde.

Noter

Du kan evt. servere kartoffelbåde med kyllinglår du har penslet med grill marinade og bagt sammen med kartoflerne.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering