Aftensmad

Hurtig kartoffelsalat

Hurtig kartoffelsalat Kold kartoffelsalat med sommerens krydderurter er ikke dårligt. Jeg fortrækker hjemmelavet kartoffelsalat, frem for de færdigkøbte der er fyldt med kalorier. Og efter min mening ikke smager særlig godt. Jeg er ikke sundhedsfanatiker. Men benytter mig gerne af nemme løsninger, der kan hjælpe i en travl hverdag, men stadig får en sund kost. K-salat har lavt nogle poser med færdiglavt dressing til fx. kartoffelsalat og hvis du en dag har travlt er disse poser en god måde at spare tid. Det er blot at tilføje kartofler og de krydderier der passer til dine smags præferencer. Servere kartoffelsalaten med en lune frikadelle mm. Har du krydderurter i din have, kan du evt. prøve dig frem med at mikse diverse krydreurter og sætte dit eget personlige præg på din kartoffelsalat.

Når du spiser kartofler opnår du størst mæthed for færrest kalorier. Kartofler er vores vigtigste kilder til C-vitamin, og vitaminerne er der stadig, selvom kartoflerne bliver kogt. Desværre lider kartoflen lidt under sit dårlige rygte om at kartofler feder.
Der er ingen ernærings faglige argumenter for, at du ikke må spise kartofler – heller ikke selvom du gerne vil tabe dig. Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser kartofler 4-5 gange om ugen og gerne 200-250 gram pr. person. Du bør istedet kigge på måden du tilbedereder dine kartofler på og hvad du spiser udover, som fx den op bagte sovs. – spis sovs i mindre mængder eller drop den helt og erstat den med en lækker frisk urte dressing lavet med mager mejeriprodukter og friske urter.

Hurtig kartoffelsalat

Hurtig kartoffelsalat

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 pose K-salat dresseng
  • 1 kg kartofler
  • 1 Hakket løg
  • 1 bundt purløg
  • 1 tsk. karry

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne ud i små tern og kog kog kartoflerne. Når kartoflerne er kogte hæld vandet fra og lade kartoflerne blive kolde.
  • Hæld K-salat dressingen i en skål og kom hakket, løg, purløg og karry i dressingen.
  • Vend til sidst kartoflerne i dressingen og sæt kartoffelsalaten på køl til du skal bruge kartoffelsalaten.
  • Kartoffelsalaten bliver rigtig god, hvis du enten laver den dagen i forvejen eller om formiddagen
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering