Hverdagslivet

En køkken make-over

istandsættelse af køkkenDet har i lang tid været planen at vores køkkenet skulle udskiftes. Det første projekt var vores hjørne, der deresværre var for lille til, at det kunne bruges som spise plads, men endte med at blive et rode hjørne, hvor kampen om pladsen blevet kæmpet blandt nuller mænd og vores rod. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at det er et kæmpe arbejde sådan at få skiftet sit køkken og specielt i et ældre hus som vores med skæve væge.

En af de primære ting at tage stilling til, når køkkenet skal skiftes, det er selvfølgelig at finde ud af hvad der skal sættes op i stedet for og hvor det skal komme fra. Vi var rimelig besluttede på at vi ville købe et køkken fra IKEA og selv sætte det op. De har nogle lækre designs, en fair pris og rygterne siger en god kvalitet. Og så er der simpelthen så mange fede indretnings muligheder at det er til at falde i svime over, når man er lidt af en sucker for nips og praktisk opbevaring som jeg er.

Når man skal designe et køkken fra IKEA kan det godt svare sig at lege med deres 3D tegneprogram. Her har man mulighed for at lave den præcise form på rummet som man har at arbejde med og man kan vælge alle de forskellige køkkenelementer, designs mm. Vi havde hjemmefra printet en plug selv liste over de elementer vi skulle bruge og det var blot at hente det vi skulle bruge.

istandsættelse af køkkenPå nettet fandt jeg “køkkenregler” som jeg har hægt på vægen, da jeg var ved at være noget træt af i længden at skulle gentage mig selv, når vi bl.a. havde weekend med andens søn, da det ikke just er rengøring og oprydning der bliver brugt mest tid på der hjemme, men igen børn spejer sig i deres forældre og hvis de ikke lære hjemmefra at rydde op efter sig selv, så giver det sig selv, at de ikke lære gennem barndommen, hvordan de skal holde et hjem. Personligt syntes jeg det er en fin wallsticker til køkkenet med fine køkkenregler, hvor reglen er: “hvis du sviner – gør det rent, hvis du tager det frem – stil det på plads og hvis du spilder – tør det op” som er en perfekt wallstickers til køkkenet, der minder alle i familien om køkkenreglerne og, hvad de skal huske på når de færdes i køkkenet, for det ikke ender ud med et køkken, der ville blive lukket af fødevarestyrrelsen og en mega bøde, samt en shit storm på facebook hvis det havde været et industri køkken 😀

Planen er på sigt, at resten af køkkenet skal skiftet ud med de samme køkkenelementer som i vores hjørne, men da vi ikke har et pengetræ, vælger vi at spare op til køkkenet frem for at gå ud låne pengene, som mange gør ved sådanne projekter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply