Brød og kager

Kanelstang med remonce og creme

kanelstangHjemmelavet kanelstang med remonce og creme er en rigtig klassiker. Her får du en opskrift på den gammel klassiker, som du kender den fra bageren.
Kanelstængerne kan fryses, inden de bliver bagt. På den måde kan den tages op den og tø op i køleskab dagen før den skal bages. Opskriften giver 2 stænger a ca 10 stykker.

Kombinationen af kanel og cremet fyld er helt fantastisk. Kanelstang er en gammel klassiker i det søde køkken. Bager du den selv, har du nemt og hurtigt en lækker kage klar til gæsterne. Giv dem smagen af mormors hjemmelavede kanelstænger sammen med bagerens professionelle look, og servér din kanelstang med creme til en god kop te eller kaffe. Hvis du ønsker en sunder udgave af kan du evt. skifte Remonce og kagecreme ud med sukkerfri æblemos hvor du kommer lidt kanel i.

Jeg må tilstå, at jeg brugte et halvt brev færdigkøbt kagecreme. Jeg ved godt, at det ikke er det samme som den lækre, hjemmelavede creme. Men kan sagtens bages med cremepulver rørt op med mælk.
Jeg har bagt kanelstængerne i aluform, 32,6 x 10,6 x 2,5 cm.høj, som jeg har købt. Du får 6 stk i en pakke. Har du ikke nogle aluforme, kan du bage dine kanelstænger på en bageplade.

Inspiration: Æblemuffins med kanel

kanelstang

Kanelstang med remonce og creme

Udskriv Pin Rate
Antal: 2 stk

Ingredienser

  • 1,5 dl Mælk
  • 20 g Gær
  • 1 Æg
  • 40 g Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 350 g Hvedemel
  • 50 g Smør – blødt
  • Remonce.
  • 200 g Smør – blødt
  • 200 g Sukker
  • 15 g Kanel
  • 1/2 brev færdig købt kagecreme
  • 2,5 dl mælk
  • 2 aflang aluform

Sådan gør du

  • Smelt smørret og tilsæt lidt mælk. Lad det blive 37 grader varmt.
  • Smuldre gæren ud i en skål, rør den ud med lidt af væsken og tilsæt så resten.
  • Rør æg, sukker, kardemomme og salt i. Tilsæt melet lidt ad gangen (hold lidt tilbage) og ælt dejen igennem, til den er glat og smidig.
  • Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 30 min. Ælt dejen igennem på et mel drysset bord og del den i to stykker.
  • Imens dejen hæver kan du lave fyldet. Bland det bløde smør, sukker og kanel godt sammen med en elpisker. Massen skal være blød og “smørbar”. Rør kagecremen med 2,5 dl mælk.
  • Udrul dej (ca. 25x45 cm). Fordel den kolde creme ned langs midten af dejstykket og drys stødt kanel over cremen. Fold dejen sammen over fyldet og lad stangen hæve 30 min.
  • Rul dejen sammen til en rulle og klip stangen op i siderne. - skrådt ned
  • Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlemelis (hvis der ikke skal bruges glasur).
  • Bag stangen ved 200 grader i ca. 20 min. og lad den afkøle på en rist. Pynt evt. med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk kogende vand.
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering