Koteletter i fad – 369 kcal

Skrevet: kategori: Aftensmad

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Koteletter i fadKoteletter i fad er en evig klassiker, som de fleste nok kender og kan laves på utallige måder. Denne opskrift på koteletter i fad er en fedtfattig en af slagsen.Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har fået koteletter i fad, men det er for længe siden, og det smager jo dejligt. Vi fik hasselbagte kartofler til istedet for ris, men en god salat vil gøre sig godt sammen med koteletter i fad.
Normalt er jeg ikke glad for koteletter, da de ofte ender med at blive tørre og kedelige. Når det er sagt, så fungerer koteletterne i denne ret så fint sammen med tomatsaucen og krydderierne, og derfor bliver det bestemt heller ikke sidste gang, at jeg laver koteletter i fad.
I en travl hverdag kan det for nogen være svært at få spist sundhedsstyrelsens anbefaling om at vi bør spise 600 g grønsager og frugt. Derfor kan det være en god måde at få dine daglige grøntsager ved at tilføje grøn og gul peber skåret i små tern, en dåse afdryppede ananas istedet for champignoner evt. en dåse cocktail pølser.
Når du spiser frugt og mange grønsager, bliver det derfor nemmere at holde eller opnå en sund vægt. Desuden er det med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse former for kræft.

Ingredienser 4 pers.
500 g svinekoteletter
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
450 g champignoner i kvarte
1 finthakket løg
125 g fint strimlet kalkunbacon
2 små knuste fed hvidløg
1 spsk hvedemel
1½ dl Madlavnings fløde 8%
½ tsk groft salt
¼ tsk cayennepeber
Fremgangsmåde
Tør steg evt. koteletterne eller brug ca. 10g smør og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side. Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Hæld tomaterne i en sigte. Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i ca. 3 min. Rør hvedemel og ¼ dl af fløden sammen. Rør derefter resten af fløden i og kom det sammen med de afdryppede tomater, salt og cayennepeber i champignonblandingen. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld grønsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen i ca. 25 min. ved 200° – traditionel ovn.

Energi pr. 100 g. for Koteletter i fad – 369 kcal pr pers. og i hele retten 1474 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g Protein Kulhydrat Fedt
8,86 g 3 g 4,9 g
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.