Brød og kager, Højtider

Krydderkage – nem og kalorielet

KrydderkageKrydderkage er en lækker og velsmagende kage i juletiden. Den er dejlig nem at lave og smager skønt til fx. en kop kaffe eller gløgg. Det er ikke så tit jeg bager krydderkage, men kagen smager nu skøn. Hele huset dufter af jule krydderier. En rigtig mormor opskrift på sådan en helt almindelig gammeldags skøn krydderkage.

Den oprindelige opskrift på krydderkage indeholder en masse tomme kalorier og derfor har jeg gjort kagen kalorielet, der indeholder omkring 125 kcal pr styk kage. Jeg har skåret ned på smørret og sukkeret, samt brugt kærgården light. Da kærgården er blød i det behøver du ikke smelte det. Du kan enten lave denne kalorielet krydderkage i sandform, springform 24 Ø eller evt. i kageform. Jeg har brugt rosiner, men du kan også bruge Korender, hvis du ønsker det. – Til dem der ikke kender korender, er det udsøgte, små, tørrede, kernefrie vindruer med en intens frugtsmag og aroma. Korender smager skønt i fx. brød, kager og konfekt. Prøv dem også i müsli og råkostsalat.

Krydderkage kan spises året rundt, trods de lidt julede krydderier, som er tilført kagedejen. Brunt Bagepulver kan bruges i et utal af opskrifter – lige fra honningkager, honningkage med smørcreme. Kagen kan fint spises og nydes uden glasur, men den er også dejlig med lidt hvid glasur.

Inspiration: Æbletærte med kanel

Krydderkage

Krydderkage -kalorielet

Udskriv Pin Rate

Ingredienser

  • 75 g græsk yoghurt
  • 2 spsk sukker
  • 100 g Perfect Fit
  • 100 g kærgården light
  • 2 æg str. M/L
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 brev Brunt Bagepulver
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 pose Korender eller 75 g rosiner

Sådan gør du

  • Pisk æg, vaniljesukker, 1 sukker til en luftig æggesnaps.
  • Rør græsk yoghurt og 1 spsk sukker godt sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
  • Bland Brunt Bagepulver, Perfect Fit og mel sammen i en skål.
  • Sigt mel blandingen i og rør det i sammen med mælken.
  • Rør til sidst korender i dejen.
  • Hæld dejen i en sandkageform eller en springform 24 Ø og bag dem ved 200º C traditionel varme. i 30 min. Hold godt øje under bagningen. Alle ovne er forskellige.
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering