Aftensmad, Stop madspild

Kylling og bacon i fad med pasta

Kylling og bacon i fadKylling og bacon i fad med pasta med en skøn flødesovs og grøntsager. Samt smeltet ost på toppen, er nem aftensmad. Retten er nem at lave, hvor hele molevitten tilberedes færdigt i et fad i ovnen.
Aftensmad, hvor alt blot skal blandes i et fad, som efterfølgende tilberedes i ovnen, er altid et hit. Specielt, når der ikke yderligere tilberedning i form af kogning af pasta eller tilberedning af kylling.

Kylling og bacon i fad er en god måde, at få ryddet ud i både køleskab og fryser. Bagte pastaretter er gode at lave, når der trænger til at blive skiftet råvarer ud. Det kan f.eks. være, at du har nogle grøntsager, som snart løber på sidste dato. Hér kan du tilføje alverdens ingredienser, som du lyster.

I opskriften på Kylling og bacon i fad har jeg brugt cirka 500 gram kylling bryst, hvilket svarer til tre store stykker kylling bryst. Jeg hældte dåsen med tomater op i en si og siede væsken fra, så det kun var de flåaede tomater jeg brugte. I opskriften bruges der en del væde, da pastaen suger en del væske, imens den tilberedes, så du behøver ikke fortvivle, hvis retten virker noget flydende, når fadet sættes i ovnen. Retten bliver fast i det, når den er færdigbagt. Du kan evt. server med en skål salat til eller med lidt dampet grønt og evt. hvidløgsbrød til.

Inspiration Kyllingefilet i fad med grøntsager

Kylling og bacon i fad

Kylling og bacon i fad med pasta

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 300 gram bacon i tern
  • 500 gram kyllingebryst filet
  • 1 skalotteløg
  • 1 stor porre
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 gram pikant flødeost evt. med hvidløg og urter.
  • 5 deciliter madfløde
  • 350 g pasta
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 ps. revet ost

Sådan gør du

  • Bacontern steges næsten sprøde på en varm pande.
  • Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis baconen steges for tør. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  • Kyllingefileterne skæres i tyndes trimler, og brunes på panden. Krydr med salt og peber og kom kødet i fadet.
  • Finthakkede skalotteløg og hvidløg sauteres i en sjat olie på panden sammen med porrer i tynde skiver, Peberfrugter i tern. Det tager et par minutter, men varmen må ikke være for høj, så det tager farve.
  • Tilsæt hakkede tomater, pikant flødeost og fløde. Lad det koge 4-5 minutter og smag til med salt og peber. - Jeg hældte dåsen med tomater op i en si og siede væsken fra, så det kun var de flåaede tomater jeg brugte.
  • Hæld det i fadet over pastaen og vend det hele forsigtigt rundt.
  • Dæk fadet med stanniol og bag det i ovnen ved 225 grader i ca. 45 minutter - rør rundt et par gange undervejs.
  • Fjern stanniol, fordel den revne ost på toppen og gratiner fadet i 10-15 minutter ved 200 grader til osten er gylden.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering