Brød og kager

Mazarinkage med mandelessens

mazarinkage med mandelessens Mazarinkage er altid et hit. Vi har vel alle prøvet de billige mazarinkager fra supermarkedet, der er fyldt med mange e-numre. Derfor foretrækker jeg at bage den selv. Her får du opskriften på den klassiske mazarinkage med mandelessens istedet for marcipan.
Kagen er super svampet og meget enkel. Det er en nem kage, der er hurtig at lave. Du kan evt. fryse din kage ned og hvis du en dag får uventet gæster er det blot at tage kage op af fryseren og komme glasur på. Du kan pynte mazarinkager på mange måder, træk f.eks. nogle streger lys smeltet chokolade over den mørke.

Bagetiden er meget afgørende for, om du får et godt resultat. Pas på, at du ikke giver kagen for længe, så mister den sin saft. Kagen kan også udvides til en slags jordbærtærte, ved at du giver den et lag vaniliecreme og frugter ovenpå chokoladen.

En rigtig mazarinkage laves med marcipan. Det giver den bedste kage, som både er svampet og lækker. I denne opskrift har jeg brugt mandelessens istedet for marcipan. Hvis man ikke er til mandelessens kan man bruge 140 g marcipan eller sukkerfri marcipan i kagen, men da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med en sund livsstil, derfor er mandelessens et bedre alternativ.

Inspiration: Tærte med jordbær og marcipan

mazarinkage med mandelessens

Mazarinkage med mandelessens

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 250 g margarine
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. mandelessens
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • Glasur
  • Sigtet flormelis
  • Sigtet kakaopulver

Sådan gør du

  • Margarine og sukker røres hvidt.
  • Tilsæt ægene og rør godt igennem.
  • Mælken tilsættes og efter omrøring tilsættes bagepulver, mandelessens og mel.
  • Dejen røres godt igennem og dejen hældes i en smurt bradepande ca. 30 x40 cm og bages 25 min ved 180 grader.
  • Når kagen er afkølet kommes glasur på kagen.
  • Glasur: sigt flormelis og kakao, rør det sammen med lidt vand.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering