Aftensmad, Frokost, Madpakke

Mini pizza med durummel

mini pizzaMini pizza er altid et hit og kan bruges i madpakken eller til skovturen. Når du først har lavet dejen og tomatsaucen til din minipizza, er det bare om at komme i gang med fyld og toppings. Og her er det faktisk kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan komme på som fyld.
Fyldet kan varieres i det uendelige, brug det, du har liggende i køleskabet, f.eks. kan pålæg som hamburgerryg eller kogt skinke strimles og bruges, ligesom nærmest alle faste oste kan bruges.

Hvis du ikke ønsker at lave mini pizza kan du lave en stor pizza. Jeg ruller dejen ud i ca 30 Ø og komme mit fyld på. Denne gang valgte jeg at lave mini pizza og fyldet blev sådan en intermistisk blanding af alt hvad jeg kunne opdrive i køleskabet. Bacon i tern, skinke i trimler, peberfrugt i tern og ost. En god måde, at mindske madspil 😉
Denne opskrift er en god grundopskrift til pizza dej og har brugt manitoba mel, der er et hvedemel med unik bageevne, og med et højt indhold af gluten, som gør dejen mere smidig og elastisk, så du får et ekstra luftigt brød med sprød skorpe. I opskriften er der også brugt durummel, der har et højere indhold af protein end almindelig hvede. Hvilket er perfekt til pasta, pasta og brød og retten couscous. Giver en gylden farve og intens smag.

Brug en pizzasten til din mini pizza

Du kan evt. bage din pizza eller mini pizza på en bagesten. En bagesten, ovnsten eller pizzasten er en tykkere skive af sten. Som anvendes i ovne og giver lidt det samme konsistens som, hvis det var bagt i en stenovn. Det giver en dejlig sprød pizza.

mini pizza

Mini pizza med durummel

Udskriv Pin Rate
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 5 dl lunken vand
  • 25 g gær eller 6 g tør gær
  • 4 spsk. Oliven olie
  • 2 tsk salt
  • En knivspids sukker
  • 100 g durummel
  • 750-800 g hvedemel tipo 00 eller Manitoba
  • 1 tsk Fiber HUSK kan undlades
  • 1 tsk bage enzymer kan undlades
  • 1 pk Bacon i tern
  • 1 pk Skinke i stimler
  • 100 g Revent ost

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt olie
  • Bland durummel med salt og sukker og tilsæt det til vandet.
  • Bland bageenzymer og Fiberhusk med hvedemelet.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Gerne på en rørermaskine og gerne i 10-15min
  • Lad dejen hæve et lunt og tildækket i mindst 60min
  • Form ca. 20 små boller og tryk og træk dem flade til minipizza-bunde (ca. 10 cm. i diameter).
  • Smør pizzaerne med pizza sauce og kom bacon, skinke og peberfrugt i tern samt ost på mini pizzaerne.
  • Bag pizzaen (gerne på en bagesten) ved 220 graders alm. ovn i ca. 10min.

Noter

Du kan evt. bruge dejen til, at lave 2 pizzaer
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering