Hverdagslivet, Mine tanker

Mors dag et kommerciel tiltag

Jeg har aldrig fejret “mors dag“, og mindes aldrig at have givet min mor blomster, men det hænger sammen med, at vi ingen kontakt har efter mit ønske. Jeg mener som mange andre dansker, at “mors dag” har udviklet sig til et kommerciel tiltag.
Hvor blomsterhandlere og chokoladeforretninger har øjnet en chance for ekstra omsætning.

Hvorfor fejrer vi mors dag

Traditionen med “mors dag“, stammer fra USA, men er efterhånden det blevet en tradition i Danmark, ligesom fx Halloween og Valentine’s dag. I USA bar man nelliker på sit tøj, for at ære sin mor. Hvide nelliker for de levende mødre, og røde nelliker for de døde. Med tiden fik blomsterhandlerne fik øjnene op for denne tradition og dagen blev en kommerciel pengemaskine.

Kærlighedserklæringer på en bestemt dag

Det bliver lidt for narcissistisk, med hungeren efter anderkendelse. – Tænk, hvis naboen fik mere end en selv. (indsæt ironi) Hvorfor presses ud i at købe noget bare fordi det er “mors dag“.
De mange mærkedage har taget overhånd og er blevet noget kommercielt nonsens. – Så hellere overraskes når man mindst venter det. Hvis en mor har et stort behov for ros og enerkendelse, er en buket blomster nok ikke løsningen. Hvis det kan ødelægge en hel dag, at ens børn ikke hopper med på denne kommerciel pengemaskine, er det nok nærmer professionel hjælp til et lavt selvværd. 😉

Da jeg ikke kontakt til min mor, har jeg haft svigermødre i mit liv, som jeg syntes fortjente lidt forkælelse, inviterede jeg til kaffe bord. Det var ikke kun på “mors dag“, det var også mange andre dage på året. Det var min måde, at vise jeg værdsatte hendes selskab. Og mente hun var en god og kærlig, nærværende mor for sin søn og behandlede mig pænt. – Ikke som i Svigermødre eller svigermonster. Personligt mener jeg, at vi bør sætte pris på hinanden i dagligdagen og ikke lade os styre af en kommerciel pengemaskine.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply