Grovbolle med røget laks og flødeost

Skrevet: kategori: Frokost, Madpakke

Grovbolle med røget laksSundhedsstyrelsen anbefaler voksne anbefales at spise 350 gram fisk, heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild. 350 gram svarer til to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Da jeg ikke selv er god til, at få fisk nok i løbet af ugen, fik jeg den ide til min madpakke, at lave en grovbolle med laks.

Laks er én af de fede fisk, som vi meget gerne skal spise 2-3 gange om ugen. Derfor kan det være en god ide at have fisk med i madpakken, da det øger sandsynligheden for, at vi får spist nok fisk i løbet af ugen. Fisk er sundt, da de indeholder sunde fiskeolier som omega-3 fedtsyrer og vitaminer som D-vitamin, jod og selen. Ved at spise den anbefalede mængde fisk nedsætter man risikoen for blandt andet hjerte-kar-sygdomme. Mangel på D-vitamin kan give knoglesvind, der øger risikoen for knoglebrud hos ældre. Jodmangel kan give forstørret skjoldbruskkirtel og dermed risiko for forstyrrelser i stofskiftet.

Grovbolle med røget laks

Ingredienser
Grov bolle
Flødeost – brugte philadelphia light med urter
Finthakket purløg
Røgede laks
Rødløg i tynde skiver
Fremgangsmåde
Rør purløg i lidt flødeost. Smag til med salt og peber.Smør den krydrede flødeost på bollen.Fordel laks, agurk og løgringe på brødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *