Jordbær muffins med chokolade

Skrevet: kategori: Brød og kager

Jordbær muffinsJordbær muffins – En skøn lille sommerkage, der gør sig godt både på picnicturen og på terrassen.
Disse Jordbær muffins er nemme at bage, og du kan evt. komme glasur på, hvis du ønsker dette. Da jeg har tiltænkt, at mine muffins skal bruges i min madpakke som en aften snack på min aftenvagt har jeg ikke givet mine glasur.

Du kan evt. lave Jordbærfrosting til dine muffins, hvis du ønsker dette. Jordbærfrosting til 12 muffins
270 g flormelis
80 g blødt smør (ikke margarine)
0,5 dl usødet jordbærsaft eller brug lidt jordbæressens.
1 tsk. citronsaft
Pisk flormelis og det bløde smør sammen. Tilsæt jordbærsaft eller jordbæressen og citronsaft og pisk. Jo mere der piskes jo lettere og luftigere bliver frostingen. Hvis frostingen bliver for våd – hæld mere flormelis i. Smør frostingen på de kolde muffins med en ske, kniv eller bollesprøjte.

Jordbær muffins 12 stk.

2 æg
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g smør
2 modne bananer
1 håndfuld jordbær i tern
100 g mørk chokolade 70% eller højere.
Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.Smelt smørret og stil det til side.Bland mel og bagepulver i en anden skål.Mos bananerne med en gaffel.Hak den mørke chokolade groft.Bland mel og bagepulver i æggeblandingen sammen med det smeltede smør.Rør også de moste bananer i dejen og tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade og jordbær. Fordel dejen i 12-15 muffinsforme (afhængigt af størrelsen). Bag dine bananmuffins i en 200 grader varm ovn i cirka 15-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *