Rabarbertrifli

Skrevet: kategori: Dessert

RabarbertrifliRabarber er lig med sol, sommer og lækre søde sager. Rabarber er ikke en frugt i botanisk forstand, men en grønsag. Rabarber bruges dog som regel som en frugt i madlavningen, fx til tærter, kage og kompot. Men faktisk kan rabarberkompot være et lækkert tilbehør til kylling, kalvesteg, lam eller stegt fisk, såsom sild, hornfisk eller laks. I stedet for vanilje kan man prøve at krydre kompotten med chili, ingefær eller stjerneanis. Der er forskellige rabarbersorter. De tynde stilke af jordbær- og vinrabarber smager bedre og har mere farve end de tykke, grønne stilke fra andre rabarbersorter. Men de er alle gode, hvis de er friske og ikke for store.

Her får du en skøn opskrift på rabarbertrifli. Hvis du har noget kompot i overskud kan du evt. bruge det på din morgenmad oven på skyr eller yoghurt.

Rabarbertrifli 4 pers.

Kompot
400 g rabarber
3 spsk, sukker
Vaniljecreme
2 æggeblommer
2 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Kompot: Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, sukker i en gryde og kog dem sagte og under omrøring til en tæt kompot. Der må gerne være lidt rabarberstykker tilbage i kompotten. Køl kompotten af. Vaniljecreme: Pisk æggeblomme, vaniljepulver og sukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend flødeskum sammen med æggesnaps til en lækker creme. Kom rabarberkompot i et glas. Kom lidt knust macroner hen over. slut af med Vaniljecreme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *