Tærte med broccoli.

Skrevet: kategori: Aftensmad, Madpakke

Tærte med broccoli.Tærte med broccoli både til frokost og aftensmad, hvor du evt. kan bruge resterne i madpakken sammen med en god salat.
Jeg har i denne opskrift brugt fuldkorns dej, da fuldkorn rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at undgå sygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og visse former for kræft. Anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen lyder, at vi bør få 75 gram fuldkorn om dagen.

Fyldet i tærten kan varieres i en uendelighed – det er kun fantasien der sætter grænser. Af variationer kan nævnes: Kylling, porre, peberfrugt og fetaost. Laks, broccoli, kartofler, tomater og purøg smager skønt. Kort salt du kan komme det fyld i din tærte som du ønsker.

Tærte med broccoli.

1 rulle fuldkorns tærtedej
150 gram skinkestrimler
broccoli
et par kartofler
8 æg
1 dl mælk
Salt og peber
150 gram ost + en tomat som topping
Fremgangsmåde:
Grøntsagerne snittes fint.Tærtedejen puttes i formen. Fyldet ligges på dejen: broccoli, karoffeler, skinke. Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.Æggemassen hældes ned i tærteformene. Osten fordeles på toppen.Tomaten skylles og skæres i skiver som fordeles ovenpå tærten. Tærten bages i ca 45 minutter på 160 grader varmeluft. Mærk efter om æggemassen er stivnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *