Aftensmad

Pølsegryde med hokkaidogræskar

pølsegrydePølsegryde er nem at lave, da den laves på meget kort tid. Pølsegryde kan fint laves på under ½ time og er derfor god i en travl hverdag. Selvom pølsegryden er børnevenlig, kan retten også blive favorit hos voksne. Den smager godt 🙂
Målene i opskriften passer perfekt til en god gryde med masser af smag, men du kan godt justere lidt på de enkelte ingredienser, afhængig af hvad du lige har i køkkenet. Så prøv dig bare lidt frem.

Tilbehør
Jeg plejer at servere nogle agurker og tomater, der er skåret ud i stave, men peberfrugter er også et hit til. Du kan evt. vælge istedet, at servere en god tomatsalat til.

Hokkaidogræskar

I denne pølsegryde kom jeg lidt hokkaidogræskar i. Det søde hokkaido græskar giver retten en cremet tekstur samt rund og mild nøddesmag. En hokkaido indeholder kun 18 kalorier per 100g. Så du kan roligt spise løs. Den indeholder særligt meget af B-vitaminet folat, som særligt er godt for gravide. Den indeholder også C og A-vitamin. Af mineraler indeholder den en hel del kalium og fosfor. Hokkaido græskar kan dyrkes i de fleste lande, og i Danmark ligger sæsonen fra august til oktober. Dette gør hokkaido til en dejlig sensommer og efterårsspise.

Inspiration: Svensk pølseret

pølsegryde

Pølsegryde med hokkaidogræskar

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 300 g fuldkorns pastaskruer
  • 2 løg
  • 1.5 fedhvidløg
  • 150 g bacon i tern
  • 6 stk. grillpølser
  • 1.5 spsk tørret oregano
  • 185 g tomatpuré
  • 2,5 dl madlavningsfløde 4 eller 8 %
  • 1 lille Hokkaidogræskar

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Husk at gemme kogevandet.
  • Hak løg og hvidløg fint og skær grillpølserne i skiver.
  • Flæk græskarret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske. Skær skrallen væk og skær græskaret i mindre dele, så de er mere mundrette, men heller ikke for små.
  • Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie.
  • Tilsæt bacon og steg videre i et par minutter.
  • Tilsæt grillpølser, udskåret græskar, oregano, tomatpuré og varm det godt igennem til det hele er gennemvarmt.
  • Tilsæt til sidst pasta og fløde og bland det hele godt sammen.
  • Smag til med salt og peber.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering