Mellemmåltid

Rugbrødsstænger til madpakken

RugbrødsstængerRugbrødsstænger er nemme at lave og er gode som snack i madpakken mm. For det meste smider mange rugbrød ud, når de sidste par skiver bliver for tørt, hvilket er lidt ærgerligt, da de sidste par skiver rugbrød kan bruges til rugbrødsstænger til fx. børnenes madpakke. Du kan også lave croutoner og bruge dem som drys på supper og lignende.
Det er bedst at bruge rugbrød der ikke er helt frisk/blødt. Du kan evt. putte rugbrødet i fryseren ca en time, så er det til at skære ud uden at det smuldre. Jeg bruger dem som snack i madpakken sammen med lidt gnavgrønt, eller til weekend hygge. Jeg opbevare mine rugbrødsstænger i en kagedåse.

Disse rugbrødsstænger er som navnet antyder lavet på rugbrød, der er en god kilde til kostfibre og fuldkorn. Der er vigtig for vores fordøjelse. Rugbrød indeholder både vandopløselige kostfibre og vanduopløselige kostfibre. De vandopløselige kostfibre bidrager til en god mæthed og et mere stabilt blodsukker, og en velfungerende mavefunktion. En kost rig på kostfibre kan derfor være med til at øge mætheds fornemmelsen og dermed forebygge overspisning, der ofte resultere i overvægt. Kig efter fuldkorns mærket som hjælp til at vælge produkter, der har et højt indhold af fuldkorn.

Inspiration: Sunde pølsehorn

RUGBRØDSSTÆNGER

RUGBRØDSSTÆNGER

Udskriv Pin Rate
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 3 skiver rugbrød.
  • 3 spsk olie
  • kryserier og salt.

Sådan gør du

  • Skær rugbrød ud i stave og læg stavene på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olie.
  • Drys med salt eller de krydderier du ønsker. Bag stavene ved 180 grader (varm luft) i 12-15 min. Vend stavene efter 6-8 min.
  • Stavene skal være sprøde, men ikke så meget at de bliver sorte, så hold evt. øje med dem undervejs, da bagetiden afhænger af hvor tyde dine rugbrøds stænger er.
  • Når rugsbrødsstavene er færdige kan du lægge dem på en bagerist og køle af.
  • Opbevare dine rugbrøds stænger i lufttæt emballage.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering