Rugbrødsstænger

Skrevet: kategori: Mellemmåltid

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

rugbrødsstængerRugbrødsstænger er nemme at lave og er gode som snack i madpakken mm. For det meste smider mange rugbrød ud, når de sidste par skiver bliver for tørt, hvilket er lidt ærgerligt, da de sidste par skiver rugbrød kan bruges til rugbrødsstænger til fx. børnenes madpakke, eller som brødcroutonter til salat. Det er bedst at bruge rugbrød der ikke er helt frisk/blødt. Du kan evt. putte rugbrødet i fryseren ca en time, så er det til at skære ud uden at det smuldre. Rugbrød er en god kilde til kostfibre og fuldkorn, som er vigtig for vores fordøjelse. Rugbrød indeholder både vandopløselige kostfibre og vanduopløselige kostfibre. De vandopløselige kostfibre bidrager til en god mæthed og et mere stabilt blodsukker, en velfungerende mavefunktion. En kost rig på kostfibre kan derfor være med til at øge mæthedsfornemmelsen og dermed forebygge overspisning, der ofte resultere i overvægt. Personer med diabetes kan opnå en bedre blodsukkerkontrol ved indtagelse af en fiberrig kost, da kostfibre er med til at sænke optagelsen af de øvrige kulhydrater. – Kig efter fuldkornsmærket som hjælp til at vælge produkter, der har et højt indhold af fuldkorn.

Ingredienser – ca. 20 stk.
3 skiver rugbrød.
3 spsk olie
kryserier og salt.
Fremgangsmåde
Skær rugbrød ud i stave og læg stavene på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olie. Drys med salt eller de krydderier du ønsker. Bag stavene ved 180 grader (varm luft) i 12-15 min. Vend stavene efter 6-8 min. Stavene skal være sprøde, men ikke så meget at de bliver sorte, så hold evt. øje med dem undervejs, da bagetiden afhænger af hvor tyde dine rugbrøds stænger er. Når rugsbrødsstavene er færdige kan du lægge dem på en bagerist og køle af. Opbevare dine rugbrøds stænger i lufttæt emballage.

Energi pr. stk. 31,7 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g Protein Kulhydrat Fedt
3,85 g 30 g 24 g
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *