Aftensmad, Frokost, Madpakke

Sandwichboller med durummel

Sandwichboller er en nem og god opskrift, som giver saftige madpakkeboller. Fyld dem med dit yndlings pålæg, så har du en let madpakke. Disse sandwichboller er et rigtig godt alternativ til en helt lys sesambolle. Grove sandwichboller giver mere gods i madpakken.

I opskriften på sandwichboller, har jeg brugt manitobamel har et højt indhold af protein og derfor har særlig god bageevne. Melet kan købes i alle butikker og kan du ikke lige opdrive Manitoba, så kig efter Tipo 00 melet, det vil også være perfekt. 🙂

Normalt ville jeg lave dobbelt portion sandwichboller, fryse dem alle ned, og tage en enkelt eller to op ad gangen, men der er pres på fryserne i øjeblikket, så jeg har kun bagt det, vi kan spise på et par dage. Du kan bruge lige præcis de kerner, som du har lyst til oven på. Du kan lave en blanding af sorte sesamfrø, almindelige sesamfrø, hørfrø og græskarkerner. Eller brug krydderier istedet for kerner oven på. Fx. origano. Denne gang har jeg brugt solsikkekerner. Bare brug det du har. Det er ikke så vigtigt hvad der kommer oven på. 🙂
Du kan evt. bruge bollerne, som tilbehør til salat i madpakken.

Inspiration: Pitabrød nemme at bage

Sandwichboller med durummel

Udskriv Pin Rate
Antal: 7 stk

Ingredienser

  • 3,5 dl. lunt vand eller mælk
  • 1,5 dl A38 skyr græsk yoghurt, yoghurt natural osv
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 400 g. Manitobamel
  • 150 g durummel
  • 2 spsk. olivenolie
  • Evt krydderier
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i røremaskinen.
  • Ælt dejen godt og længe – gerne 10-15 minutter – til den er blød og elastisk. Dejen skal være lidt klistret.
  • Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
  • Hældes ud på et meldrysset bord.
  • Formes til 7 store og flade boller. Jeg vejer hele dejklumpen af og dividerer med 7. Mine boller vejer 125 gram stykket.
  • Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
  • Pensles med sammenpisket æg.
  • Bages ved 225 grader almindelig ovn i 10-12 minutter.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering