Brød og kager

Svampet banankage

Svampet banankageSvampet banankage lækker og med glasur på toppen. Det er fredagskagen her i familien i dag. Helt enkel kage, der smager skønt. Brug gerne meget modne bananer til kagen. De bidrager med masser af smag og sødme. Banan og chokolade har altid været gode venner, og derfor skal disse naturligvis også forenes i denne kage. Jeg tilføjede 50 g chokolade Chunks. Du kan evt. tilføje hakket nøder mm i stedet for chokolade.

I original opskriften på svampet banankage bliver der brugt 200 g sukker jeg har valgt, at bruge 100 g. I stedet for 150 g smør brugte jeg 100 g kærgården light. Vil du skære ned på sukkeret, kan du evt. bruge 1 spsk sukrin gold eller 50 g sukker. Da jeg ikke havde hvedemel brugte jeg tripo 00 mel. Du kan evt. også bruge manitoba mel. Det er begge mel med et højt protein indhold og giver bagværket en sej krumme og en lækker sprød skorpe. Hvis du ønsker, at lave kagen i en stor bradepande vil jeg gange opskriften med fx. 3. Hvis du ikke får spist hele banankagen kan du evt. fryse kagen ned. Jeg kom ca. 1 spsk kokosmel oven på glasuren.

Bananer er geniale i bagværk, fordi de bidrager med både sødme og konsistens. Overmodne bananer giver det bedste resultat og mos dem godt. De gør kagen mere svampet. Banan indeholder stivelse, der spaltes til sukker. Sukker er et kulhydrat, der hurtigt når blodet og giver dig brændstof.

Modne bananer

Hvis du ikke har overmodne bananer, kan du komme bananerne i ovnen ved 50° i 1/2-1 time. Tag dem ud og lad dem køle af. Det hjælper på modningen, og bananerne kan bruges med det samme.

Inspiration: Banankage med skyr

Svampet banankage

Svampet banankage

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 100 g. smør kan erstattes med kærgården light
  • 300 g. banan skrællet vægt
  • 2 æg
  • 200 g. Græsk yoghurt
  • 100 g. sukker kan erstattes med 1 spsk sukrin gold
  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker kan erstattes vaniljepulver

Sådan gør du

  • Første smeltes smørret, så det kan afkøles lidt, inden det skal i dejen.
  • Bananerne moses i en skål.
  • Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig æggesnaps.
  • Bland smeltet smør og yoghurt sammen med bananerne i en skål og vendt det i æggesnapsen med en dejskraber.
  • Bland mel og bagepulver sammen og bland sammen med de våde ingredienser.
  • Hæld dejen i en form på 22 x 30 cm. foret med bagepapir.
  • Bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 35 minutter. - Ovne er forskellige, så hold øje.
  • Når kagen er kølet af kan du evt. komme glasur på og drysses med kokosmel.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering