Aftensmad

Svensk pølseret – Nem og hurtig

Svensk pølseret – fedtfattigSvensk pølseret er en dansk klassiker, det er nemt at lave, som både børn og voksne kan lide.
Det er billigt og hurtigt måltid. Altså god mad der er let at lave – det skal man ikke klage over 😉
Jeg har lavet denne svensk pølseret ud fra, hvad jeg kalder en letter udgave. De klassiske råvarer pølser, kartofler og løg er der, men har skiftet fløden ud med et sundere alternativ. Hvis man ønsker det kan mælken skiftes ud med fløde eller bruge madfløde med lav fedt%. Retten bliver ikke god med glas kartofler, da jeg syntes det mere bliver til en gang splat.
Jeg laver tit dobbelt potion og fryser ned til dage, hvor energien ikke er til at lave mad. Det er med, at gøre det nemt for selv. 🙂

Svensk pølseret er en af de retter, der er nem at lave til mange mennesker. Jeg ganger oftest opskriften op med 2 og kommer resten i fryseren til en dag, hvor jeg er sent hjemme eller der ikke er meget energi til at lave aftensmad. Du kan naturligvis peppe den op efter smag og behag, f.eks. med grøntsager, udskifte kartofler med pasta for en anderledes opskrift, men velsmagende alligevel. 🙂

Inspiration: Paprikagryde med kartoffelmos

Svensk pølseret – fedtfattig

Svensk pølseret – fedtfattig

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 3 store løg
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 1-2 dl ketchup
  • 800 g pølser – Brug evt. kylligepølser.
  • 4 dl mælk
  • salt og peber efter smag.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i vand til de er møre.
  • Hak løgene og skær pølserne i stykker og svits dem i olie.
  • Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.
  • Kom kartoflerne i og tilsæt mælk og ketchup.
  • Lad retten simmer i ca. 10 min. Pynt med purløg.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering