Frokost, Madpakke

Tunmousse – nem og kalorielet

Tunmousse – nem og kalorielet Tunmousse er en ret, de fleste kan lide og er den ofte et hit at servere sammen med fiskeanretningerne. Tun moussen er et hit på et hvert frokostbord ligegyldig årstid. Fx. til påskefrokosten.
Denne udgave er langt mere kalorielet end den klassiske tunmousse, da den er lavet uden smør og mayonnaise, men den smager alligevel fantastisk. I denne opskrift er der brugt hytteost.
Hytteost har et højt indhold af protein og et lavt indhold af fedt, maksimum 5 gram fedt pr 100 gram, og indeholder blandt andet mineralerne calcium, fosfor og jod.
Rør en sovs til pandekagerne af et bæger hytteost blandet med revne æbler og vanilje. Blend bær med flødeskum og hytteost og få en frisk sommerdessert. Brug hytteost i brøddej. Mulighederne er mange.

Tun er en mager fisk med et fedtindhold på 1,1 gram pr 100 gram. Tun indeholder blandt andet vitaminerne A, D og E og mineralerne jod og selen. Fødevarestyrelsen anbefaler at voksne at spise 350 gram fisk, heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild. 350 gram svarer til to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.
Ved at spise den anbefalede mængde fisk nedsætter man risikoen for blandt andet hjerte-kar-sygdomme. Mangel på D-vitamin kan give knoglesvind, der øger risikoen for knoglebrud hos ældre.

Tunmousse – nem og kalorielet

Tunmousse – nem og kalorielet

Udskriv Pin Rate
Antal: 2 pers

Ingredienser

  • 1 ds tun
  • 2 dl hytteost
  • saft af 1/2 citron
  • salt og peber
  • 1 blad husblas
  • hakket peberfrugt.

Sådan gør du

  • Stil husblasen i blød i koldt vand i 10 min.
  • Blend imens tun, hytteost, citronsaft, salt og peber med en stavblender til en ensartet masse.
  • Tag husblassen op af vandet og smelt det over vandbad.
  • Lad husblassen køle af, rør en smule af moussen i husblassen for at køle den.
  • Bland husblassen i moussen.
  • Rør hakket pberfrugt i moussen og stil den på køl i mindst 1 time.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering