Hverdagslivet

Uddannet for et år siden – hvad så nu?

uddannet For et år siden var en glædesdag da jeg endelig nåede i mål og kunne fejere at jeg endelig var færdig med min bachelor i ernæring og sundhed med speciale i sundhedfremmende forbyggelse og formidling. Som nyuddannet har det ikke været nemt at finde job og har overvejet kandidaten, men at uddanne mig til arbejdsløshed har ikke tiltalt mig.

Jobcenteret er ingen fest
Ledigheden hang mig ud af halsen, når jeg skulle bruge en dag foran computeren, når man ved, man skal søge de der x jobs om ugen, og der så ikke er nogle interessante, så sidder man bare og kigger ind i skærmen og får dårligt sendt noget af sted. De obligatoriske møder i jobcenteret trækker også humøret ned, hvor jeg sjældent følte, at sagsbehandlerne kunne fylde de afsatte timer af med kvalificeret opgradering af mine kompetencer eller CV.
Man sidder der med en masse andre nyuddannede, der heller ikke gider at være der. – Man føler sig dum. Løntilsukds job eller skjult social dumping som jeg kalder det var ikke mig.
Jeg har en lidt blandet holdning til løntilskuds jobs generelt. Jeg er imod at det udnyttes så groft som det gør uanset branche. Efter en nedtur på 200 km/t da anden blev syg og hjælpen fra det offentlige var ikke eksisterende mht til at få fed til at kunne tage mig af Dennis der havde brug for min hjælp.

Fortrudt professionbachelor i ernæring og sundhed
Uddannelsen Professionbachelor i ernæring og sundhed blev ”solgt” godt med argumenter med “der bliver brug for flere folk i sundhedssektoren” osv. Efter at have sendt jeg en masse ansøgninger opfordret og uopfordret er det ikke lykkes at finde et job inden for mit felt og mange virksomheder ved ikke hvad mennesker med min uddannelseretning kan og derfor vælger klinisk diætist.
Efter et 1/2 år med jobsøgning har min selvtillid lidt et stort knæk og har derfor opgivet. Bachelor i ernæring og sundhed er for bred, og arbejdsgivere bliver forvirret over det vi kan. Diætister kan stadig arbejde med raske mennesker, hvis de har lyst. Men der er mange der sidder med andre uddannelser, som varetager de jobs, som vi i princippet kunne have haft, hvis vores uddannelse havde været mere målrettet. Jeg har fortrudt big time, at jeg spildte 3,5 år på en uddannelse, hvor det ikke er til at finde et job og som blokere for at jeg kan tage kurser mm for at holde mig opdateret på sidste nye viden inden for mit felt da regeringen har lukket for den mulighed med deres gode uddannelse loft (ironi kan forekomme)

Jeg har opgivet at finde job inden for mit felt og da jeg gerne vil have et job med fast ansættelse, har jeg valgt at tage et jon i hjemmeplejen som ufaglært ssh, da jeg nyder at arbejde med mennesker og være med til at gøre en forskel i et andet menneskes liv ved at være med til at hjælpe et andet menneske fra ingen ting at kunne selv til at blive så selvhjulpen til, at kunne klare sig selv i eget hjem.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply