Mit vægttab

Her kan du læse min historie om min Gastrisk bypass. – Inden kritikere begynder med, at GBY er en nem løsning. Kan jeg informere om, at der gælder de samme ”regler” mht vægttab og vægtvedligeholdelse. Dvs at man skal gøre en indsats mht. kost og motion for at komme ned i vægt.

Jeg har ikke altid været overvægtig. Mine vægtproblemer startede tilbage i mine teenageår, hvor jeg tog de første mange kilo på. Da jeg i midten af 20’erne fødte min datter eskalerede min vægt. Min vægt var oppe på 140 kg

Inderst inde viste jeg godt, at jeg var overvægtig, men fornægtede, at jeg var overvægtig og de konsekvenser det indebar. Mine kilo kom ikke fordi jeg ikke kunne styre mig, når jeg så et kagefad eller en frokostbuffet. De kom, fordi jeg spiste mere end nødvendigt. Hvilket giver god mening, når jeg ser tilbage på, hvad der var skyld i min overvægt. – Mobning gennem hele min skoletid, svigt mm og maden blev min trøst. Maden havde vundet kontrollen over mig og der skulle mere end en kogebog med fedtfattige opskrifter og et abonnement til et fitness center for, at løse problemet.

Gastrisk bypass

3 marts 2009 fik jeg en Gastrisk bypass på Mølholm i Vejle. Hvis nogen tror en Gastrisk bypass er en nem løsning tager i fejl. Der gælder de samme ”regler”, som ved vægttab uden operation, dvs. sund kost og motion. Operationen er en hjælpende hånd til, at opnå et vægttab. Dvs. hjælp til selvhjælp. Du skal selv gøre en indsats mht. kost og motion for at komme ned i vægt. – Et vægttab kommer ikke ved, at sidde hjemme i sofaen. 😉
Jeg begyndte at dyrke styrketræning og det gavnede mig, da jeg skulle have fjernet hud i 2014.
Jeg kunne “nøjes” med at få fjernet hud på maven, da jeg trænede og i takt med jeg tabte mig kunne min hud følge med.

Kampen op mod vægten

Jeg begyndte at interesser mig for madlavning, noget som aldrig havde sagt mig noget og i 2012 begyndte jeg på min uddannelse – PBA i ernæring og sundhed . Under min uddannelse lærte jeg bl.a. hvad makronæringsstofferne gør for kroppen, hvordan de skal sammensættes, og hvor mange kalorier man skal indtage for hhv. vægttab, muskelopbygning og for at holde en stabil vægt! Ingen mad er forbudt, men alt med måde. Jeg spiser sundt i min hverdag, men jeg kan samtidig godt skeje ud og spise noget usundt. – Jeg er ikke mere hellig end andre mennesker. 🙂

Min vægt i dag

Er i dag normalvægtig og kommer ALDRIG op på 140 kg. Jeg har lært at dække de behov, jeg før dulmede med mad, på andre måder. Efter mit vægttab, ændrede jeg mig personligt i takt med at jeg ændrede livsstil.
Det tog lang tid for mig, at indse der var andre grunde end madglæde og slatten rygrad til min evige rutefart til køleskabet, der var skyld i min overvægt. Med professionel hjælp, har jeg fået knækket “koden” til at bryde mine spisevaner og holder i dag fast i min sunde livsstilsændring og min styrketræning.

Find ud af hvad passer til dig og tilpas din livsstilsændring efter det. Er sundhed for dig, at få 20 g chokolade hver dag, for så ellers at spise en sund og varieret kost? En livsstilsændring er ikke nødvendigvis det samme for dig som for mig. Derfor kan vi ikke ukritisk følge en bestemt kostretning eller anerkendte “eksperter i sund livsstil”. Men du må tage ansvar for dig og din sundhed og selv mærker efter inderst inde hvad, der fungerer godt for dig og ikke mindst hvad, du kan leve med i længden. På den måde skaber du en langtidsholdbar sund livsstil og ikke bare én, der holder et par måneder. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende en E-mail