Brød og kager, Snack

Luksus romkugler med marcipan

Luksus romkugler med marcipan Luksus romkugler er en nem at lave og smager ligesom dem man køber ved bageren. Det er utroligt, at der kan blive noget så lækkert ud af kage rester og rom. Det er nemlig super nemt at lave sine helt egne.

For at lave disse luksus romkugler, så skal man bruge kage rester. Når man først har “grundkagerne” i hus. Skal man ikke bruge andet end en køkkenmaskine eller foodprocessor, kakaopulver, lidt romessens, syltetøj og krymmel til at trille de færdige romkugler i. Det er kun fantasien, som sætter grænser i forhold til hvad du kan rulle dem i. rå lakridspulver, frysetørrede hindbær eller jordbær, hakket chokolade. Jeg har brugt en sukkerfri kage fra Easis, som jeg brugte til mine romkugler og sukkerfri marcipan. Oftest samler jeg forskellige kage rester og så fryser ned og når jeg har en tilpas mængde rester, så laver jeg dem til de skønneste romkugler. Det er en god måde at undgå madspild og lave en ny kage ud af gammel kage.

Om romkugler

Romkugler, trøfler, romboller… Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er romkugler nærmest en nationalspise i Danmark, og enhver bager med respekt for sig selv har et udvalg af romkugler i vinduet. De fremstilles af wienerbrødsrester og kagerester, som æltes sammen og tilsættes romessens. Romkuglerne formes til kugler og rulles i krymmel – typisk kokos, chokolade- eller tivolikrymmel. På Sjælland kaldes romkugler for “romkugler”, men bevæger du dig vest for Storebælt, sælges de under andre navne. I Midt- og Østjylland hedder romkugler for eksempel “trøfler”, mens de i Nordjylland på Mors skulle gå under navnet “sputnik” – og nord for Limfjorden kaldes de “krumseboller” eller “romboller”.
Kilde: Wikipedia

Luksus romkugler med marcipan

Luksus romkugler

Udskriv Pin Rate
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 400 g kagerester
  • 100 g marcipan evt. sukkerfri
  • 100 g mørk chokolade evt. sukkerfri
  • 1 spsk kakaopulver
  • 2 spsk hindbærmarmelade evt. sukkerfri
  • 2 spsk romessens eller rom

Sådan gør du

  • Smuldre kage resterne i en blender eller med hænderne.
  • Rør marcipan, smeltet mørk chokolade, kakaopulver og hindbærmarmelade og kage resterne sammen til en fast masse – Brug evt. en rørmaskine
  • Smag massen til med romessens eller rom
  • Sæt massen på køl til den har sat sig
  • Lav små kugler, jeg vejer mine af til 30 g stykket
  • Tril dem til sidst i kokos
Følg bloggen på Instagram@diannadk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering