Brød og kager

Rabarberkage med mandler og vanilje

Rabarberkage Rabarberkage er en nem kage, der ikke tager lang tid, at bage. Rabarberkage bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost. Server din rabarbertærte med en klat creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum. Det er en helt fantastisk sommerdessert, som bare smager af sol og sommer.

I de fleste opskrifter med bl.a. rababer brugers der marcipan til de letsyrlige rabarber. Jeg har dog valgt at undlade det og i stedet bruge mandler, hvilket jeg syntes er perfekt til de letsyrlige rabarber. Mandlerne er hakket groft med min minihakker. Vælger du at bruge marcipan kan du evt. bruge 50-100 g revet marcipan.

Rabarber sæson
Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i denne kage. Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag – og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu. Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften. Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler – aldrig de bløde. I forhold til rabarber vil jeg anbefale dig, at bruge jordbærrabarber eller vinrabarber.

Inspiration: Rabarbertrifli – Smagen af sommer

Rabarberkage

Rabarberkage

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker brugte 100 g
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g blødt smør brugte kærgården light
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1, 25 dl mælk
  • 3-400 g rabarber skåret i 1-2 cm stykker
  • 50 g Mandler

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. - tager 5-8 min
  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen og rør det i. - Bruger du kærgården light behøver du ikke blødgør smørret, da det er blødt i forvejen.
  • Bland bagepulver i hvedemelet sammen i en skål og vend det i skiftes vis med mælken
  • Hak mandlerne groft og kom i dejen.
  • Smør en tærteform (min form var ca. 25-30 cm i diameter)
  • Fordel dejen i tærteformen
  • Snit rabarberne i 1-2 cm stykker og fordel dem på kagen. Tryk dem godt ned i kagen.
  • Drys godt med rørsukker på toppen.
  • Bag rabarberkagen nederst i ovnen ca. 50 minutter v. 150 grader varmluft. - Hold øje med kagen, da ikke alle ovne varmer ens.
  • Kagen er færdig når den er gennembagt, sprød og gylden.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering