Brød og kager, Dessert

Rabarbertærte – Hurtig og nem

Rabarbertærte Rabarbertærte er en rigtig sommerlig tærte. Brug evt. rabarberne fra haven til at lave en skøn rabarbertærte. Rabarber er ikke en frugt i botanisk forstand, men en grønsag, og oven i købet en sund en af slagsen. Den indeholder kun 3 g kulhydrat og 4 g kostfibre pr. 100 g. Du kan evt. fryse tærten ned, hvis du fx. skal bruge den til en anden lejlighed. Det blot tage tærten op et par timer før og lune den i ovnen inden servering. Du kan enten server med flødeskum eller fx. vaniljeis.

Rabarber er rig på mineraler og vitaminer, og er især rig på vitamin A og C. Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin, som er nødvendigt for blandt andet syn, forplantningsevne, immunforsvaret, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst. Vitamin C har betydning for immunforsvaret, beskytter måske mod virus og bakterier, fremmer heling, nedsætter kolesterolindhold i blodet, naturligt afføringsmiddel, styrker cellerne.

Rabarber bruges dog som regel som en frugt i madlavningen, fx til tærter, kage og kompot. Men faktisk kan rabarberkompot være et lækkert tilbehør til kylling, kalvesteg, lam eller stegt fisk, såsom sild, hornfisk eller laks. I stedet for vanilje kan man prøve at krydre kompotten med chili, ingefær eller stjerneanis.

Inspiration Rabarbertrifli

Rabarbertærte

Rabarbertærte

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • kornene fra ½ vaniljestang
  • 100 g marcipan i små terninger – kan undlades og evt. erstattet med mandelessens.
  • 300 g rabarber i små skiver
  • 4-5 spsk. rørsukker

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker godt.
  • Rør smørret i lidt ad gangen.
  • Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn sammen, og vend det i dejen.
  • Vend til sidst marcipanstykkerne og 1/3 af rabarberstykkerne i dejen.
  • Fordel dejen til rabarbertærte i den smurte form med løs bund, med en diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm
  • Læg resten af rabarberstykkerne oven på dejen, tryk dem lidt ned, og drys den ubagte rabarbertærte med rørsukker.
  • Bag rabarbertærte midt i en 170° varm ovn i 30-35 minutter.
  • Rabarbertærte skal helst serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Opskrift Vurdering