Hverdagslivet

Sygemeldt med stress

stress
Stress er virkelig noget Fanden har skabt. Alt falder til jorden når kroppen siger fra. Jeg ignorerede de signaler kroppen sendte til mig, hvilket har tæret på alle kroppens ressourcer. Min krop smed håndklædet i ringen.
Hvis du fylder benzintanken på din bil, ved du, der på et tidspunkt er en orange lygte, der begynder at lyse for at fortælle dig, at tanken er ved at være tom, og at du skal fylde benzin på den. Vi mennesker har oftest en tendens til, at se signaler om, at vores egen tank er ved at være tom, som et svaghedstegn, frem for som en advarsel og handle på det.

Sygemeldt med stress

Min kæreste kunne se jeg ikke var mig selv, og sendte mig til læge og fik meldingen: “du har stress og er her med sygmeldt“. Jeg føler det som et nederlag, at jeg ikke fungere optimalt og er sendt til tælling. Ikke kun min personlighed, men hele min identitet er faldet sammen, jeg fungere ikke længere optimalt, som kæreste eller som menneske. Jeg havde ingen appetit, ingen, og det var enormt svært at falde i søvn. Alt for mange ting fyldte og den dårlige samvittighed over ikke at nå alt det, jeg ville og burde. Jeg var fyldt helt op med tanker om ting, jeg burde gøre. Jeg har ikke fået trænet i fitness, da jeg jeg ikke haft overskuddet til det. At jeg har fået mig i et bad hver dag, er et mirakel. Jeg er ikke typen, der går ind til min leder og siger, at jeg har brug for en pause eller en delvis sygemelding.
Jeg havde brug for, at nogen gjorde det for mig. Det gjorde min læge, men det var bare ret sent……

Accepter jeg ikke har kontrollen

På grund af stress havde jeg mistet evnen til at koncentrere mig. Jeg skulle fokusere 100 procent for, at føre en samtale med en anden person. Og kunne bryde ud i gråd når som helst uden at kunne kontrollere det. Jeg er et menneske, der altid har haft styr på alting både på mit arbejde og i mit privatliv. Jeg har svært ved, at acceptere, at det er mig, der endte i en situation, hvor jeg ikke kan samle mig om noget. Helt uden kontrol over mig selv.
Jeg skal til at lære via min behandler, at blive bedre til at være mere spontan og mærke, hvad jeg har lyst til. Lære, at det er okay at sige nej til en aftale, uden at jeg behøver at have dårlig samvittighed. Også selvom jeg ikke har planer i forvejen.

Egenomsorg

Hvis jeg skal være noget for andre er jeg nød til at kunne være noget for mig selv. Har intet overskud til socialt samvær, foretrækker at sidde alene fx. med en lydbog. Er dog nået dertil, at det må blive andres problem, hvis de ikke kan acceptere jeg, at jeg trækker mig væk eller siger nej tak til familie sammenkomster for, at få ro i hovedet.
Hvis jeg fx. ikke er med til en fødselsdag, hvad er så det værste, der kan ske? Tja ikke noget og kan være med til fødselsdag året efter. Mit mål er at få noget fysisk aktivitet ind i min hverdag igen, da det kan være med til at reducere tankemylder mm.
Jeg passer på mig selv, og ressourcemæssigt mærke efter, hvad der giver mig positiv energi og gode oplevelser.
Så jeg ikke slider for meget på mig selv og udsætter bedringen af min stress tilstand.

Fra Tabu til Accept

I den offentlige debat høres udsagn som “stress – en folkesygdom”. Men stress er ikke en sygdom. Stress er en belastningstilstand – en ubalance, som man er kommet i. Det er vigtigt at man får forståelse fra sine medmennesker for sin stress situation. Mennesker med stress kommer selv, når de er klar til at indvige dig i deres stress og har ikke brug for at blive mødt med borende spørgsmål eller manglende forståelse for sin situation. Du kan evt. læse mere på hjemmesiden Stress & forbyggelse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply