Brød og kager, Dessert

Vaniljekage med frugt eller bær.

vaniljekageVaniljekage med frugt er en god kombination der smager himmelsk. Vanilje og frugt er en smagfuld kombination, da man har det søde fra vaniljen og det syrlige fra frugt/bær. Server den som en nem kage til kaffen.
I denne opskrift har jeg brugt bagepulver som hævemiddel, selv om der er surmælksprodukt i dejen. Normalt ville man vælge, at bruge natron, men natron kan give afsmag til bagværket, og i en vaniljekage syntes jeg ikke om det. Jeg synes, dejen hæver fint, men hvis du erstatter lidt af yoghurten med fx. appelsinsaft, kan du tilsætte 1 tsk. natron til dejen sammen med bagepulveret. Jeg har brugt æbler i tern, men du kan skifte æblerne ud med fx. diverse bær, pære mm

Vaniljekage som muffins.

Hvis du ønsker det kan du evt. bager du kagen som 12 muffins vil jeg kun bruge:
2 æg
2 tsk. bagepulver
evt. nøjes med 250 g mel.
Bage muffins i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 20 minutter. Da ovne er forskellige ville jeg starte ud med 10 min og hvis der ikke hænger dej fast, er de færdige. Hvis de bliver bagt for længe vil de bliver de lidt tørre.

Vaniljekage med forskellige smags givere (vanilje kan evt. udelades): Fint revet skal af 1 citron eller appelsin, og erstat 50 g. yoghurt med ½ dl. citron- eller appelsinsaft. Eller tilsæt 50 g. grofthakkede chokolade. 150 g. bær – blåbær, hindbær og brombær.

vaniljekage

Vaniljekage med frugt eller bær

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 4 æg
  • 100 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 200 g. yoghurt naturel
  • 100 g. kærgården light
  • 300 g. hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • 2 stk. æbler i tern.

Sådan gør du

  • Smelte smørret og lad det køle af. - Hvis du bruger kærgården let behøver du ikke smelte det, da det er blødt i forvejen.
  • Imens piskes æg, sukker og vanilje i 10 minutter på max hastighed.
  • Kom yoghurt og smeltet smør i en lille skål, og pisk det sammen med et piskeris.
  • Bland mel med bagepulver.
  • Kom skiftevis med smør/yoghurt blandingen ad 3-4 gange. Vende dejen med en dejskraber for, at undgå, at dejen bliver rørt for længe.
  • Vend frugt i tern i dejen og hæld dejen i en form på 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i en 175 grader varm ovn ved almindelig ovn i 25-30 minutter. Lad kagen køle af i formen på en rist.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering