Brød og kager

Yoghurt boller med chokolade

Yoghurt bollerYoghurt boller er rimelig simple og kan bruges som morgenboller eller til eftermisdags kaffen. Yoghurt i bagværk giver lækkert og saftigt brød. De holder sig gode et par dage, da der er surmælksprodukt i. Du kan også skifte yoghurten ud med creme fraiche, neutral skyr eller et andet surmælksprodukt. Hvis du ønsker dine boller skal være fluffy kan du bage dem i en bradepande. Bollerne kan også sagtens fryses og så kan de tages op efter behov eller hvis du skal bage til mange. Ved brug efter frost skylles bollerne hurtigt under vandhanen, vandet rystes af igen og de bages cirka 4-5 minutter ved 200 grader varmluft. Så er de som nybagte igen.

Vej dine Yoghurt boller af

For at sikre at bollerne blive lige store, er det altså en god idé at vejen dejen af. 5 gram fra eller til betyder ikke noget, men bare så du har nogenlunde lige store boller. Det er bedst i forhold til afbagningen, men det ser jo også bedst ud når de stilles på bordet.

Jeg har brugt kardemomme i denne opskrift, men da mange ikke er vilde med kardemomme, kan det sagtens undlades. Hvis du ønsker at lave rosinboller, kan du tilsætte 75 g rosiner til dejen. Eller 100 g revet gulerod istedet for chokolade.

Inspiration: Durumboller

Yoghurt boller

Yoghurt boller

Udskriv Pin Rate
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 2 dl. lunt vand
  • 200 g yoghurt natural
  • 50 g. gær eller 12 g tørgær
  • 1 æg
  • 50 g. kærgården fedtreduceret
  • 1-2 tsk. kardemomme kan undlades
  • 1 spsk. sukker
  • 600 g. manitobamel
  • 1 æg til pensling
  • 100 g hakket chokolade
  • Bageenzymer kan undlades

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
  • Æltes til en blød og lidt klistret dej.
  • Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
  • Dejen deles i 14 stykker og formes til boller – jeg har vejet klumpen af, og hver bolle vejer 86 gram.
  • Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
  • Pensles med sammenpisket æg.
  • Bages ved 200 grader i 10-15 minutter. - Hold øje med bollerne, da ovne er forskellige.
Følg bloggen på Instagram@rapsinedk og tag #diannasopskrifterdk evt. hvis du bruger opskriften
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering